Istraživanje kompanije „Scentbird“ otkrilo je nekoliko uzbudljivih stvari kada je reč o parfemima. Svi znamo izreku da možemo nekoga „dobro namirisati“. I to bismo zaista trebali shvatiti bukvalno. Kao što je pokazala anketa, muškarci ne samo da paze na izgled žene s kojom su na sastanku, nego pre svega na njen miris - i to vrlo intuitivno. Dakle, može li naš odabir mirisa pomoći da privučemo svoju simpatije? Jasan odgovor: da!

Prema rečima dr. Vinifred Kutler, koja je 1980-ih otkrila postojanje ljudskih feromona, ljudski je miris presudan kad je reč o naklonosti.

cvetni parfemi privlače muškarce
Shutterstock 

„Eterična ulja i mešavine mogu stvoriti prekrasan miris koji povećava našu privlačnost“, rekla je vodeća naučnica u intervjuu za „Scentbird“.

U istraživanju koju je sprovela ta kompanija za internetsku prodaju, oko 93 posto ispitanih muškaraca potvrđuje da ih privlači žena koja nosi parfem. 66 posto takođe je reklo da je žena koja dobro miriše više seksi od one koja je dobro obučena.

Koji miris muškarci najviše vole? Koji miris ih privlači?

Prema anketi, muškarci odmah pozitivno reaguju na cvetne mirise, nakon čega slede aromatične („začinjene“) i sveže nijanse.

A šta je s damama?

94 posto nas takođe ceni muškarca koji dobro miriše - posebno kada se oslanja na sveže ili drvenaste mirise.

A u nastavku otkrijte koji Zarini parfemi mirišu poput skupocenih dizajnerskih:

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi TikTok/ fashion_disease