Svilene trepavice jedan su od načina uz pomoć kog možemo istaći oči, odnosno pogled. Svakodnevno stavljanje maskare, posebno vodootporne tokom leta, predstavlja veliki posao.

Kako bi ubrzale proces šminkanja, mnoge žene se odlučuju za svilene trepavice. Ukoliko ste se odlučile za ovu metodu, u nastavku vam donosimo detalje koje morate znati...

Trepavice koje se upotrebljavaju za nadogradnju su izrađene od prirodnih ili sintetičkih materijala, lepe se za prirodne trepavice i sa nedeljnim ili mesečnim korekcijama produžava se njihovo trajanje.

Volumen 1 na 1 ili Klasična nadogradnja

Na svaku prirodnu dlaku se lepi po jedna veštačka dlačica. Uz ovu metodu vaše trepavice će izgledati prirodno, a dobićete na dužini i drugačiji oblik.

trepavice
Shutterstock 

2D volumen

Dve veštačke trepavice se lepe na jednu prirodnu trepavicu. Ovim postupkom se dobija dvostruka gustina trepavica u odnosu na njihovu prirodnu gustinu. Takođe deluje veoma prirodno.

3D volumen

Radi se po istom principu kao i 2D volumen samo što se upotrebljavaju tri dlačice manje debljine. Nadogradnja je izraženija i pufnastija.

Holivudski volumen

Kako bi se došlo do holivudskog volumena, koriste se od četiri do osam tankih dlačica pri nadogradnji. Ukoliko imate prirodno guste trepavice preporučuje se da se radi 4D volumen ili 5D volumen.

Ako vam trepavice nisu ni previše retke ni guste poželjno bi bilo da radite 5D ili 6D volumen.
Što se tiče retkih trepavica najbolji izgled ćete postići ukoliko radite 6D ili 8D volumen.

Pojedini kozmetički saloni nude mogućnost da se na oči stave dlačice u boji. Ukoliko imate određenu boju kose i želeli bi da vam pojedine dlačice na trepavicama budu te boje, iskoristite ovu mogućnost i zasijajte!

treapvice
Shutterstock 

Možete da kombinujete broj trepavica, ne mora da vam bude isti broj veštačkih dlačica na svakoj trepavici.

Sami odlučujete o izgledu, ali trebalo bi poslušati mišljenje kozmetičara koji volumen i dužina bi najbolje pristajala vašem oku. U većini kozmetičkih salona, nakon tretmana, dobijate specijalan češljić za raščešljavanje trepavica. Raščešljavajte ih svako jutro nakon ustajanja, jer se u toku noći mogu slepiti i zapetljati. Umesto češljića možete koristiti čistu i suvu četkicu od maskare.

Trepavice morate održavati čistim da bi ste zaštitili oči od bakterija. Umivanje mora biti nežno i oko očiju ne koristite sapune i preparate za čišćenje lica. Micelarna voda koju koristite ne sme da sadrži ulja u sebi, jer će oštetiti trepavice nakon čega dolazi do njihovog propadanja.

Nakon što nadogradite trepavice, ne preporučuje se nanošenje maskare. Pored toga što je bespotrebno, može dovesti i do kidanja i narušavanja volumena trepavica.

Bonus video:

Trik Selene Gomez za nanošenje maskare na donje trepavice TikTok/hayleybuix