Postoji jedna stvar u Holivudu koja je ogromno no-no. Sve će vam oprostiti, i strije i celulit, pa čak i višak kilograma, ali starenjene. Onog trenutka kada vaša lepota počne da, uslovno rečeno, "bledi", tog trenutka gotovo kao da ste potpisali otpusnu listu iz sveta slavnih. 

Ne verujete? Vratite film i samo pređite u glavi imena slavnih glumaca o kojima se redovno piše u superlativu nakon što pređu određene godine. Džordž Kluni, Bred Pit, Vensan Kasel... samo su neki od onih koji su okarakterisani kao sexy. Njihove sede daju im draž, oni igraju fatalne zavodnike čak i kada pređu 50. A žene? Čim pređu 40 njih predstavljaju kao babe. Broji im se svaka borica i ne daj bože da odluče da stare prirodno, da ne koriste filere i botoks i da se ne farbaju.

Endi Mekdauel ne plaši se da pokaže sede.
Toulouse / Goff Photos / Profimedia 

Ovo je na svojoj koži definitivno osetila i zanosna Endi Mekdauel (64) koja je u prošlosti bila poznata po svojim zavodljivim smeđim kovrdžama sa bakarnim odbljeskom. Danas je podjednako zavodljiva, ali je njena kosa seda i da, glumica oduzima dah lepotom. 

Međutim, ma koliko da je onih koji je obožavaju sa svim sedim, boricama i poricama, nekako se namestilo da su daleko glasniji oni kojima to smeta. Od starenja i sedih niko nije pobegao, pa opet, i dalje su tabu. 

Endi Mekdauel istakla je da u Holivudu postoji licemerstvo.
Eventfoto54 / imago stock&people / Profimedia 

Tako su i Mekdauel sa prvim sedim vlasima menadžeri savetovali da se prefarba. Glumica je pak ostala istrajna u tome da pusti prirodnu kosu. "Moji menadžeri su mi zapravo rekli: "Nije vreme". A ja sam odgovorila: "Mislim da niste pravu, biću moćnija ako prihvatim sebe", bila je otvorena zvezda najpoznatijih ostvarenja poput: "Four Weddings and a Funeral", "Groundhog Day" i mnogih drugih. 

"Dobronamerni" saveti usledili su nakon što je odlučila da kosu ne farba ni pred velika dešavanja kao što su dodela Oskara i slično. Ipak, u tome je istrajala, a zbog odluke nikad nije zažalila. "Kada sam to uradiila, bilo mi je tako jasno da su moji instinkti bili u pravu jer se nikada nisam osećala moćnijom. Osećam se iskrenijom. Osećam kao da se ne pretvaram. Osećam se kao da prihvatam sebe tu gde jesam. Osećam se prijatno. I na mnogo načina, mislim da je sve to upečatljivije na mom licu. Jednostavno osećam da mi to odgovara".

Glumica je inspiraciju našla upravo u ženama van javne scene, a priznala je i da je mnogo patila jer se od nje stalno očekivalo da izgleda mlado. Međutim, sada joj je konačno dosta toga. 

Progovorila je o licemerstvu u Holivudu bez ustezanja, te je tako seda kosa kod muškaraca plus, kao što je slučaj sa Klunijem, ali ženama je to isto pravo, da dostojanstveno stare, oduzeto.

Muškarcima se u Holivudu praštaju sede i bore, kao što je slučaj sa Džordžom Klunijem.
Shutterstock 

"Volimo starijeg muškarca. Volimo muškarce dok stare. Voleo bih da to važi i za starije žene i idemo ka tome... znate, malim koracima.

Ono što bih želila da svi učinimo jeste da zastanemo i razmislimo kako razmišljamo o zrelim muškarcima i kako razmišljamo o zrelim ženama i da stvarno počnemo da ocenjujemo ono što govorimo i što očekujemo. Moramo! Postoje promene koje je potrebno napraviti za moju i narednu generaciju žena. Samo želim da ljudi razmisle o tome, to je sve"

Glumica se na kraju osvrnula da je seda kosa ne čini manje lepom, već drugačije lepom, a mi se apsolutno slažemo sa onim što je rekla.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!