Slavna američka manekenka Loren Haton bila je i ostala jedna od najlepših žena koje su hodale zemljom. Karijeru je započela još davne 1973. godine, kada je potpisala ugovor sa Revlonom, što je u to vreme bio najveći ugovor u istoriji modnog sveta.

Uspesi su se samo ređali, te gotovo da nema revije koju nije nosila ili magazina za koji nije pozirala. Divili su joj se i muškarci i žene, a i danas, u 78. godini, nekadašnji supermodel izgleda neverovatno.

Ona je pre nekoliko meseci pozirala za naslovnicu "Harper's Bazaar-a" i to u toplesu, a za to je imala poseban razlog. Naime, za razliku od mnogih njenih koleginica koje su "zamrzle vreme" uz pomoć plastične hirurgije, ona je lepotu pronašla u starenju i sada je progovorila o tome  zašto joj smeta opsednutost mladalačkim izgledom koju promovišu kozmetičke kompanije.

Kako je istakla, otvoreno je prihvatila svoje godine i ne stidi se toga. Nema razloga za brigu jer je kao mlada ostvarila zavidnu karijeru, a osim manekenkstva, okušala se i pred kamerama, u filmskim vodama. 

Njena najupečatljivija uloga bila je 1980. godine, kada je igrala glavnu žensku ulogu u filmu 'Američki žigolo'.

Međutim, iako je u osmoj deceniji, manekenka i dalje vredno radi. Nedavno je potpisala ugovor sa kozmetičkim brendom Strivectin jer joj se dopala politika brenda. Smatra da je važno prihvatiti sopstvene godine i starenje, te da javnost treba upoznati sa činjenicom da je starenje privilegija i sreća.

"Ako budemo imali sreće, svi ćemo ostariti", našalila se. Haton, koji već šest decenija uspešno gradi modnu karijeru, žestoko je kritikovala opsednutost industrije mladošću i mladalačkim izgledom.

"Mislim da je vreme da shvatimo da je anti-aging staromodan termin. Mnogo je istraživanja koja pokazuju da naši stavovi imaju veze sa našim godinama. Umesto da brinemo za svaku boru, svi treba da se fokusiramo na brigu o svojoj koži i sebi, a industrija može pomoći da se ta tema otvori za budućnost", rekla je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!