Ako ste od žena koje imaju dismenoreju, obavezno izbegavajte sledećih nekoliko stvari, kako biste što bezbolnije provele dane mentruacije

Šta sve pojačava menstrualne bolove?

Stres, ishrana i fizička aktivnost ne doprinose tome da kroz ciklus prođete bez bilo kakvih problema. Naprotiv, sve to može da pogorša stanje, a pogotovo kod žena koje i inače imaju problema s bolnim menstruacijama.

U nastavku je objašnjeno kako stres, hrana i fizička aktivnost negativno utiču na dismenoreju.

Vežbe i fizička aktivnost utiču na to da bol tokom menstruacije bude manji
Shutterstock 

Menstrualna bol i stres

Istina je da je stres odgovoran za mnogo problema s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu (fizički i psihički). Naravno, to nije moglo da ne utiče na našu ionako poremećenu psihu u danima tog perioda.

Možda neće biti lako da ga se rešite, međutim, možete da uradite neke vežbe da smirite svoje nerve kada osetite buktinju.

Menstrualna bol i loša ishrana

Kada kažemo loša ishrana ne mislimo samo na brzu hranu koja opterećuje vaš organizam, već i na činjenicu da ne jedete pravilne obroke svaka tri sata, što dovodi do iscrpljenosti vašeg organizma.

Naročito u danima ciklusa, potrebno je da jedete male i česte obroke kako biste izbegli vrtoglavicu zbog čega ćete biti umorniji.

Loša ishrana utiče na bolove tokom menstruacije
Shutterstock 

Menstrualna bol i fizička aktivnost

Kada vaše telo pokušava da se izbori sa činjenicom da krvari, bilo bi dobro da ne idete u teretanu da radite tegove ili aerobne vežbe. Probajte opuštajuće položaje joge ili pilatesa i prošetajte (ako možete da izdržite bol) na traci za trčanje. 

izvor: Ljepota&Zdravlje