ŠTA SVE POJAČAVA MENSTRUALNE BOLOVE? 3 loše navike koje ženama najviše škode

Glavobolja, promene raspoloženja, otečenost, povećan apetit... samo su neki od simptoma menstrualnog ciklusa, a šta sve utiče na pojačane bolove tokom menstruacije otkrijte u nastavku...

Kako da smanjite bolove tokom menstruacije?
Shutterstock 

Ako ste od žena koje imaju dismenoreju, obavezno izbegavajte sledećih nekoliko stvari, kako biste što bezbolnije provele dane mentruacije

Šta sve pojačava menstrualne bolove?

Stres, ishrana i fizička aktivnost ne doprinose tome da kroz ciklus prođete bez bilo kakvih problema. Naprotiv, sve to može da pogorša stanje, a pogotovo kod žena koje i inače imaju problema s bolnim menstruacijama.

U nastavku je objašnjeno kako stres, hrana i fizička aktivnost negativno utiču na dismenoreju.

Vežbe i fizička aktivnost utiču na to da bol tokom menstruacije bude manji
Shutterstock 

Menstrualna bol i stres

Istina je da je stres odgovoran za mnogo problema s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu (fizički i psihički). Naravno, to nije moglo da ne utiče na našu ionako poremećenu psihu u danima tog perioda.

Možda neće biti lako da ga se rešite, međutim, možete da uradite neke vežbe da smirite svoje nerve kada osetite buktinju.

Menstrualna bol i loša ishrana

Kada kažemo loša ishrana ne mislimo samo na brzu hranu koja opterećuje vaš organizam, već i na činjenicu da ne jedete pravilne obroke svaka tri sata, što dovodi do iscrpljenosti vašeg organizma.

Naročito u danima ciklusa, potrebno je da jedete male i česte obroke kako biste izbegli vrtoglavicu zbog čega ćete biti umorniji.

Loša ishrana utiče na bolove tokom menstruacije
Shutterstock 

Menstrualna bol i fizička aktivnost

Kada vaše telo pokušava da se izbori sa činjenicom da krvari, bilo bi dobro da ne idete u teretanu da radite tegove ili aerobne vežbe. Probajte opuštajuće položaje joge ili pilatesa i prošetajte (ako možete da izdržite bol) na traci za trčanje. 

izvor: Ljepota&Zdravlje

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši