Teško da je je ijedna ispovest bila toliko teška i potresna kao priča Karle Jacinto koja je otkrila celom svetu užase kroz koje je prošla tokom četiri godine kao žrtva trgovine ljudima.

Hrabra devojka imala je samo 12 godina kada ju je 10 godina stariji mladić nagovorio da krene sa njim.

Obećavao joj je ljubav, stabilnost, bolji život... sve ono što nije imala rastući u disfunkcionalnoj porodici u kojoj je zlostavljana od pete godine. Trgovac ljudima je odmah bio svestan Karlinog okruženja i njene ranjivosti, pa je bilo lako zavesti je i ubediti da ode sa njim.

"Čekala sam autobus, kada mi je prišao dečko i poklonio mi čokoladu, uz objašnjenje da mi je to poslao njegov drug, koji je stajao nekoliko metara dalje, jer mu se dopadam. Predstavio mi se kao prodavac automobila i pozvao me da izađemo", započela je Karla svoju priču.

Karla Jacinto trpela je zlostavljanje od pete godine.
pritnscreen/youtube 

Pristala je da se vidi sa njim, jer je bio nežan, pažljiv, slatkorečiv i obasipao ju je poklonima. Jednog dana ju je pozvao da krene sa njim da se provozaju novim kolima i da provedu lepo popodne na pikniku. Tog dana se sve u njenom životu promenilo.

"Bila sam ranjiva, falila mi je pažnja, ljubav, razumevanje, a on je video u meni da nisam imala majku koja bi me zaštitila, braću koja bi me volela, oca koji je bio uz mene, pružao mi zaštitu i utočište i pre svega obrazovanje u školi. Ne čudi što nisam znala šta je trgovina ljudima sa 12 godina, šta je to makro... sve dok to nisam doživela", dodala je i otkrila da je upravo tog dana krenuo njen pakao.

Karla Jacinto poverovala je u priče momka koji je zapravo bio makro.
pritnscreen/youtube 

Tada je Karla saznala da su obojica momaka zapravo makroi iz Tenancinga, gradića u najmračnijem delu Meksika.

"Od tada pa naredne četiri godine, radila sam od 10 ujutro do ponoći. Svakog dana su me silovali i tukli. Kada mi je jedan "klijent" napravio šljivu na vratu, makro mi je rekao da sam roba sa greškom, a za tu "grešku" sam bila kažnjena tako što me je šibao lancem i opekao vrelim gvožđem", priseća se nesrećna devojka.

Zlostavljali su je i policijaci

Godinu dana Karla nije napustila hotel koji je bio "baza" njenog makroa, a onda je u jednom trenutku pomislila da je konačno došao spas. Naime, grupa od 30-ak policajaca upala je u hotel i uhvatila sve makroe.

"Izbacili su ih iz hotela i zaključali zgradu. Mislila sam da je sve gotovo, da će sada doći hitna pomoć i da ću se osloboditi pakla. Ali, policajci su nas zatvorili u sobe, naterali da se skinemo i počeli da nas snimaju. I oni su nas silovali, a tu je bilo i devojčica od po 10 godina", priča Karla, koja je tada tek napunila 13.

"Bio je to veoma težak život, ne želim to nikome. Zaista, od 12. godine sam bila seksualno eksploatisana, a i pre toga sam prošla pakao, te je jasno kako sam mogla da poverujem u lažnu ljubav", rekla je.

Rodila devojčicu sa 15 godina

Policija je otišla, a horor se nastavio. Naredne dve godine Karla je preživljavala isti pakao - svakodnevna silovanja i batine. U 15. godini ostala je trudna i rodila devojčicu, koju joj je makro oduzeo.

"Moj horor se konačno završio 2006. godine, kada je specijalna jedinica policije razbila lanac makroa, prostitucije i trgovine ljudima, u koju su spadali i oni koji su me zarobili. U 16. godini, konačno sam osetila šta znači sloboda", priča devojka.

Silovana svakog dana minimum 30 puta

Tokom četiri užasne godine, Karla kaže da je silovana više od 43 hiljade puta.

"Silovana sam oko trideset puta dnevno, svakog dana. Na kraju, to je oko 43.200 puta", tužno je rekla Karla.

Više od 10 godina nakon bekstva, Karla Jacinto je priznala da je najteže prevazići strah da će se svakog trenutka vratiti po nju da joj naude.

Karla Jacinto kaže da je najteže prevazići strah od toga da će se njeni otmičari vratiti.
printscreen/instagram 

"Najteže je bilo živeti u strahu većinu vremena, znajući da će me u nekom trenutku ubiti ili učiniti nešto meni ili mojoj porodici. Živela sam sa tim u glavi još od kada sam prvi put pokušala da pobegnem. Znala sam da me traže danima, mesecima, godinama... dobijala sam pretnje. Na kraju su me našli, ali se srećon ništa nije desilo", rekla je Karla. 2014. godine uhvatili su njenog trgovca kog su smestili u zatvor, a devojka kaže da je srećna jer više nikome ne može da naudi.

Karla i njen novi život majke i aktivistkinje

Karla danas ima 30 godina i prema pisanju španskog sajta lanoticia.com konačno je upoznala 15-godišnju ćerku, u kojoj je videla sebe i kako kaže, upravo je rođenje nje probudilo želju za borbom kako ni ona, a ni neka druga devojka ne bi prošla to što je ona.

"Porodila sam se i pomislila: "Ne želim da joj se desi ono što je meni". To je ono što me motiviše da se borim sve ove godine, jer me slučaju mlade devojke, momci, majke, očevi, porodice... To me tera da i dalje podižem svest o trgovini ljudima", rekla je Karla.

Ona je i aktivistkinja udruženja reintegra.org koji se bori protiv trgovine ljudima i redovno gostuje u emisijama i drži radionice i seminare upravo na ovu temu.