FILM MU NIJE DOVOLJAN: Kijanu Rivs rešio da promeni žanr

Ikonično lice slavnog glumca ovoga puta biće upotrebljeno u sasvim drugačijem formatu

Image Press Agency/Avalon.red / Pacific coast news / Profimedia Slavni glumac rešio je da promeni format

Glumac Kijanu Rivs stekao je veliku popularnost svojim ulogama u blokbasterima, akcionim hitovima i nekim filmovima koji su ekspresno ušli u antologiju kinematografije. Međutim, u poslednje vreme mnogo je veći akcenat na njegovom karakteru koji, čini se, uopšte nije oštećen stereotipima današnjice: njegova devojka ne izgleda kao model, veliki deo novca koji zarađuje daje za medicinska istraživanja, a kad ga pitaju kako uspeva da ostane sa obe noge na zemlji, kaže: "Pretpostavljam da je zbog gravitacije."

Za kratko vreme postao je simbol slobodnog duha u današnjem svetu, gde je to prava retkost. I tu slobodu je ponovo dokazao: iako je svet stripa daleko iza filmskog po zaradama i honorarima, glumac je pristao da njegov lik bude upotrebljen za glavnog protagonistu nove grafičke novele pod nazivom "BRZRKR". 

Courtesy of Ben Koracevic/MEGA / The Mega Agency / Profimedia  Berzerker nije prvi put da se Kijanu pokazao kao crtačka inspiracija

Iako je ovo za njega sasvim nova sfera, slavni glumac kaže da se tu oseća kao kod kuće:"Još od malih nogu sam voleo stripove i oni su umetnički uticali na mene," rekao je Rivs, dodajući da je još od detinjstva želeo da igra Vulverina.

I zaista, Nea ili Džona Vika nije teško zamisliti nacrtane na papiru.

Prva epizoda stripa u kom se Kijanu Rivs pojavljuje kao Berzerker izlazi 7. oktobra ove godine.