ZAŠTO SE UBILA NAJPOPULARNIJA JAPANSKA GLUMICA? Ona je četvrta iz sveta poznatih ličnosti koja je oduzela sebi život

Njeno lice do prekjuče je bilo sinonim za ženstvenost na dalekom istoku, a takva joj je bila i priroda: svi tvrde da je plenila svojom plemenitošću i dobrotom. A onda su je našli mrtvu...

Profimedia Da li je, deleći sreću oko sebe, zaboravila na svoju?

Ove godine četvoro poznatih japanskih glumaca izvršilo je samoubistvo. Poslednje od njih dogodilo se prekjuče. Život je sebi oduzela najpopularnija i najvoljenija od svih njih, Juko Takeuči. Imala je 40 godina. Njeno beživotno telo pronašao je u stanu drugi suprug Taiki Nakabajaši, s kojim je nedavno dobila dete.

Njeno ime bilo je simbol svih onih ideala koji su ženu na dalekom istoku činili uzvišenim bićem. Bila je prelepa, mudra, smirena i plemenita. Osim široke publike, obožavale su je i filmske i televizijske ekipe koje su radile s njom jer je brinula o svima. Neki su je u šali čak zvali "Kraljica užine" pošto je na set često donosila čitave gozbe od zdrave hrane i po čitav dan nutkala sve prisutne.

Jedan televizijski voditelj koji je često sarađivao s njom rekao je: "Obožavao sam njenu predivnu pojavu i opčinjavajuće izvedbe; ona je bila slika i prilika Jamato Nadešiko (ovo ime predstavlja ženu koja otelovljuje tradicionalne vrline japanske ženstvenosti)."

I to nije bila fasada. Ko god je poznavao, hvalio je s jedne strane njenu profesionalnu besprekornost - uvek je dolazila prva, spremna, s naučenim tekstom i nije grešila - ali i privatnu brižnost i pažljivost koju je pokazivala prema ljudima oko sebe. OVDE možete pogledati listu svih nagrada koje je dobila za svoja izvanredna glumačka dostignuća.

Profimedia  Na dalekom istoku ona je, profesionalno i privatno, predstavljala ideal ženstvenosti

Takođe, Juko je bila srećna u drugom braku, sa tridesetpetogodišnjim kolegom Taikijem. S njim je, nakon sina iz prvog braka koji je sada tinejdžer, dobila drugo dete u januaru ove godine.

Nejasno je zašto bi toliko voljena, ostvarena, uspešna, talentovana i dobra osoba oduzela sebi život."Ne mogu da razumem," rekao je utučeni Nakabajaši novinarima. "Sve je izgledalo normalno."

Profimedia  U januaru ove godine dobila je dete, pa neki tragičan kraj povezuju sa postporođajnom depresijom

Uz moguću postporođajnu depresiju, mnogi komentatori kao potencijalni razlog navode popriličnu okrutnost japanskog sveta šoubiznisa u pogledu mentalnog zdravlja pojedinca. "Japan na jedan vrlo hladan način gleda na ljude koji imaju psihičke probleme. Iako se smatra naprednim, on je u tom domenu mnogo ispod nekih drugih zemalja u svetu," rekao je jedan od komentatora ove vesti.

U maju ove godine život je sebi oduzela japanska rijaliti zvezda Hana Kimura, potom u julu glumac Haruma Mijura, a sada, u septembru, pre Juko, ubila se i glumica Sei Ašina.