Jedan od superheroja sa najdužim stažom u stripovima i grafičkim novelama svakako je bio Mandrak. Pre njega nijedan junak nije imao supermoći - uglavnom su samo bili odlično istrenirani, dok je on ni iz čega materijalizovao kaveze, pokretao oluje, nestajao... A onda je i zvanično nestao sa scene 2013. godine.

Nakon sedam godina pauze, Erika Šulc je napisala zanimljiv scenario za strip o tinejdž-devojci Mendi Paz, koja, prolazeći kroz pubertetske nevolje, otkriva da ima natprirodne iluzionističke sposobnosti. Sumnja da bi to moglo da ima nekakve veze s njenim poreklom, ali majka joj je, po pitanju prošlosti, prilično misteriozna.

Nova strip-junakinja će se premijerno pojaviti 28. oktobra
Wanted Nova strip-junakinja će se premijerno pojaviti 28. oktobra

Izlazak prve epizode ovog stripa koji obećava planiran je za 28. oktobar ove godine, a za vizuelni deo pobrinuli su se Dijego Garibaldi, Huan Pablo Masa i Mončo Bunge. Tačan naziv strip-albuma biće "Mandrake the Magician: Mandrake's Legacy".

Nakon što su filmsko, televizijsko, a onda i gejming stvaralaštvo prebacili težište na ženske protagoniste i publiku, ovo je još jedan pop-kulturni žanr koji ide istim putem. Čini se da je upravo to magična formula uspeha.