Brojni novinari, dokumentaristi i fanovi bili bi voljni da saslušaju i ispričaju priču pevačice Britni Spirs (39), koja već godinama vodi pravnu bitku sa svojim ocem Džejmijem Spirsom (68), koji upravlja svom njenom imovinom.

Ipak Britni još uvek ćuti. Otkada su Megan Markl i princ Hari progovorili u velikom stilu u intervjuu s Oprom Vinfri, javnost sve više čini pritisak da sličan istup napravi i Britni, ali ona, kako tvrdi "Daily Mail", nije zainteresovana za televizijski intervju te vrste.

Ipak, kod pevačice navodno postoji želja za tim da ispriča svoju stranu priče, samo je pitanje u kom bi formatu to moglo da se dogodi. Inače, Džejmi Spirs upravlja svim njenim bogatstvom koje vredi 60 miliona dolara još od 2008. godine. Ta pravna bitka je jedna od gorućih tema u dokumentarcu "Framing Britney", koji je nedavno napravio i objavio "New York Times".

Već godinama javnost izražava podršku pevačici na razne načine, a borba za njena prava ide do te mere da je nastao celi pokret #FreeBritney.

"Napisi o tome da Britni razmatra veliki intervju u kom bi ispričala celu svoju priču su preterani i daju lažnu nadu fanovima koji su ju pozivali da izađe u javnost nakon intervjua koji su dali Hari i Megan," rekao je izvor blizak pevačici Us Weeklyj-u. Detaljnije je objasnio i u čemu je problem, odnosno zašto pevačica to nije već učinila.

Britni Spirs
Youtube 

"Britni bi volela da ispriča svoju stranu priče i oduvek je htela da napiše memoare, ali stvar s imovinom kojom upravlja njen otac sve otežava, zbog čega ova vrsta istupa nije na njenom radaru, barem ne na onom u bližoj budućnosti," rekao je anonimni izvor.

Daily Mail piše o još jednom izvoru koji ima slične tvrdnje i govori da će Britni potražiti neki alternativni format istupa. "Britni ne spominje intervjue. Ipak ona želi da priča, a to bi mogla da učini kroz društvene mreže, s asistencijom sveg dečka Sema Ašgarija na njegovim platformama, u slučaju da dođe do neke hitne situacije," rekao je drugi insajder.

Podsetimo, Džejmi Spirs dobio je mogućnost upravljanja imovinom svoje ćerke nakon što je ona 2008. doživela prilično javan nervni slom i završila na psihijatrijskom lečenju, gde je provela pet dana.

Advokat njenog oca je tvrdio da pevačica nikada nije ni tražila da joj se vrati mogućnost upravljanja njenom imovinom.