Kada se pojavila na sceni emisije "American Idol" svet je bio zapanjen njenim vokalnim sposobnostima. Preko noći je postala zvezda i glavna tema svih medija, a mladu Dženifer Hadson nazivali su novom Aretom Frenklin i poredili je sa drugim slavnim pevačicama poput Vitni Hjuston

Prodala je milione albuma, a sa slavom došle su i nove mogućnosti, pa je usledila uloga sa Bijonse u filmu "Dreamgirls", u kom je igrala ulogu pevačice koja je svojim pevačkim talentom mogla da nadmaši sve oko sebe, sve dok se nije radilo o izgledu jer je imala obline i višak kilograma. Ovo joj je donelo Oskara za sporednu ulogu kao i brojne druge nagrade poput BAFTE i Zlatnog globusa. 

Međutim, u zenitu slave desila joj se tragedija koja je potresla čitavu Ameriku, a mlada pevačica povukla se iz javnosti. 

Dženifer Hadson, nakon dužeg vremena uslikana je na ulici kada je krenula u kupovinu nakita. Nosila je kratak šorts i dugu tuniku sa kožnom "rokerkom", a kosa joj je bila kratka i upletena u tanke dredove

dzenifer hadson
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Stajling možda i ne bi bio toliko čudan da nije izgledalo kao da ispod tunike sa dubokim izrezom ne nosi ama baš ništa. Međutim pored "problematičnog" stajlinga evidentna je i njena vitka figura, a sama Dženifer privukla je veliku pažnju javnosti kada je pre nekoliko godina drastično smršala i sa konfekcijskog broja 44 spala na 34. Krenula je na dijetu nakon što je rodila sina i izgubila je oko 40 kilograma.

"Nemam vremena da vežbam, pa samo pazim šta jedem. Jako sam oprezna i savesna oko hrane koju pripremam", objasnila je tom prilikom.

dženifer hadson
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, u oktobru 2008. godine, došlo je do stravične pucnjave u njihovom porodičnom domu. Naime, njena majka, brat i rođak pronađeni su mrtvi u kući pevačicine sestre, gde su živeli zajedno. Među žrtvama je bio i sedmogodišnji Džulijan, čije telo nije pronađeno, iako se znalo da je on bio u kući sa ostalima.

Policija je organizovala pretres i njegovo telo je pronađeno tri dana kasnije u predgrađu Čikaga. Obdukcija je pokazala da je nesrećni sedmogodišnjak umro od rana iz vatrenog oružja i da je u njega više puta pucano.

Počinilac, koji je ubio troje nevinih ljudi je Vilijam Balfor, bio je zapravo suprug Dženiferine sestre koji je upao u njenu kuću u nadi da će je tamo pronaći i ubiti. Ali naišao je na članove njene porodice i odlučio da ubije i njih. Osuđen je na tri doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja, a za prethodna krivična dela osuđen je na još 120 godina zatvora.

Zbog nezamislive tragedije, Dženifer se povukla sa muzičke scene na godinu dana, a zatim se vratila u punom sjaju. Nakon toga imala je sreće i u ljubavi, pa je svoju "mirnu luku" našla uz glumca Dejvida Otunga (40) sa kojim je dobila sina Davida Danijela Otunga mlađeg (11).

Par više nije zajedno, ali Hadson je više puta istakla da joj je bivši partner pomogao u trenucima kada je doživela porodičnu tragediju.