Dora Rodriges, model i bivša kandidatkinja za "Miss Universe", šokirala je pratioce na društvenim mrežama kada je pre nekoliko meseci otkrila da se podvrgla operaciji kako bi imala uži struk.

Manekenka je platila 100.000 funti (oko 13 miliona dinara) za plastičnu operaciju pomoću koje je stigla korak bliže tome da ima "najuži struk na svetu", piše Dejli Star.

- U poslednjih nekoliko meseci potrošila sam oko 100.000 funti na liposkulpturu i mamoplastiku, rekla je u septembru Dora. Naravno svi smo čuli i za mnogo ozbiljnije operacije, poput vađenja rebara, kroz koje su neki ljudi prošli kako bi stigli do užeg struka. Dora to još uvek nije uradila, ali ne isključuje da će u buduće doći red i na to.

- Uklanjanje rebara još nije u mojim planovima, ali polako počinjem da razmišljam o tome, objasnila je.

Dora je izvela operaciju kako bi mogla da pozira za jedan od najvećih modnih časopisa na svetu, "Harper's Bazaar Vietnam".

Nakon što je uvećala grudi i odradila liposukciju, manekenka veruje da sada ima telo prave Barbike.

- Svideo mi se rezultat, mislim da je vredno operacije ako sanjate o postizanju određenog efekta. Veoma sam srećna. Imala sam 80 cm u struku, a sada 60 cm, kaže Dora.

Dalje operacije

Model kaže da će uklanjanje rebara koštati dodatnih 8.000 funti (preko milion dinara). Prošle godine je pozirala za "Plejboj" u Južnoj Africi i bila na naslovnoj strani časopisa "Harper's Bazaar".

Dora Rodriges
Instagram Mnoge je iznenadila kada je podelila sliku na kojoj pozira sa veoma uzanim strukom

Kako strani mediji prenose, Dora je do sada operisala grudi, ubrizgala je filere u usta, jagodice, korigovala nos, suzila struk, a očigledno da nema nameru da stane na ovome.

Veliki broj žena odlučuje se za liposukcija struka

Liposukcija struka ili lipoliza je operacija uklanjanja masti, sa ciljem poboljšanja kontura i stanjivanja struka. Ova operacija smanjuje struk međutim, trebalo bi imati u vidu da liposukcija rešava samo lokalni problem odlaganje masti, ali ni na koji način ne eliminiše opšte gojaznost organizam.

Stoga je ovaj postupak kontraindikovan za osobe čija je težina premašuje normu za 10 ili više kilograma. Lipoliza se izvodi različitim metodama, ali za sve tehnike koriste posebne tanke kanile kanile. Kanila se ubrizgava u subkutanu masno tkivo. Produkt razgradnje (emulgirana mast) se usisava vakumom od strane aparata. Za modeliranje glatke linije struka moraju se vešto razraditi bočni delovi abdomena, posebno ako žena sanja da ima tanak struk. Do šest litara masti se može ukloniti u jednoj sesiji.

Za ovi proceduru odlučuje se veliki broj žena, što tvrdi činjenica da je ovo jedna od najtraženijih operacija.