"Melrose place" bila je jedna od najpopularnijih serija svih vremena. Zato je svet i bio u šoku kada je osvanula vest 2010. godine, da je Ejmi Lokejn, koja se proslavila ulogom Sendi Harling, učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna žena izgubila život, a muškarac je teško povređen.

Međutim, kako stvari stoje, 48-godišnja glumica još uvek neće izaći iz zatvora iako je unutra više od decenije. Sudija je odbio predlog za uslovnu slobodu. Razlog - njeno pokajanje nije bilo dovoljno iskreno.

Tok događaja bio je sledeći: glumica je odradila predstavu u lokalnom pozorištu u gradiću Houpvel u Nju Džerziju, sa kolegama popila nekoliko pića, i uputila se kod porodičnih prijatelja na roštilj, gde ju je čekao tadašnji suprug, Mark Bovenizer, i njihove dve ćerke, Pejdž i Averi, koje danas imaju 14 i 12 godina.

Glumica je tamo nastavila da pije misleći kako će je kući odvesti suprug, no on je otišao ranije kako bi stavio ćerke na spavanje. Iako je bila svesna da je popila previše, glumica je ipak sela u automobil misleći kako se "ništa neće dogoditi u tih 15 minuta".

Pre fatalne nesreće sa kobnim posledicama, zakucala se u automobil na semaforu. Žena iz oštećenog automobila joj je tada prišla kako bi razmenile podatke o osiguranju, a kada je shvatila koliko je glumica pijana, pokušala je da joj oduzme ključeve. Nije uspela u svom naumu, a Ejmi je sela u automobil i počela da jurca ulicama dok ju je žena sledila. 

Glumica je stisnula gas sve dok se nije kretala 85 kilometara na čas, premda je bilo dopušteno maksimalno 56 km/h. Tada se zakucala u drugi automobil u kom su bili advokat Fred Siman i njegova supruga Helen, koji su skretali kako bi se parkirali ispred kuće. Helen je preminula na mestu, dok je Fred teško povređen. Glumica je, s druge strane, završila u jarku, ali je prošla gotovo bez ogrebotine.

Kada joj je izvađena krv, saznalo se da u sebi ima tri puta više promila od dozvoljenog, iako je tvrdila kako je popila četiri čaše vina i pivo. Takođe, kad je na mesto sudara stigla policija, plavokosa glumica nije bila svesna šta je učinila, te se čitavo vreme smeškala.

Dve godine kasnije, glumica je osuđena za ubistvo drugog stepena. Dobila je tri umesto pet godina, jer ranije nije imala mrlje u dosijeu, a jedna od ćerki je imala problema sa zdravljem. Odbrana je utvrdila i kako je Fred Siman prešao u njenu traku pokušavajući da skrene ka svojoj kući, a ona je imala prvenstvo prolaza. Advokat je nakon presude počeo da gotovo urla na glumicu, da joj "bolesno dete nije opravdanje za smrt njegove supruge". Ubrzo je uložena žalba na takvu presudu, a Ejmi je u julu 2020. godine, osuđena na osam godina zatvora. S obzirom na to da je tri već odslužila, još treba da odsluži pet.

Glumica je na uslovnu slobodu puštena 2015. godine, a suprug se tada ekspresno razveo od nje i tražio potpuno starateljstvo nad ćerkama, koje i dobio, jer u početku deca nisu htela da imaju posla sa njom. I gradić u kom je živela okrenuo joj je leđa, oduzeta joj je vozačka dozvola, a zanimljivo, gradić od 2000 stanovnika nema javni prevoz, pa je glumica sve obaveze odrađivala peške.

O iskustvu u zatvoru govorila je:

"Boravak u zatvoru je dehumanizujući. To je kao da svedočite sopstvenoj smrti. Ljudi prvo šalju pisma, ali onda potpuno nestanu kao da nikad nisu ni postojali u vašim životima. Svaki put nakon poseta mojih ćerki pretresali su me ispočetka, skidali dok nisam ostajala gola, morala sam da čučim i kašljem."

Ćerke su joj vremenom oprostile zločin, a ona se zaljubila u svog advokata Džejmsa Vronkoa, stekla nove prijatelje, našla posao, a onda je pre nekoliko godina stigla nova presuda, a kao objašnjenje je navedeno da se glumica nije "iskreno pokajala", te kako je sve bio dobar PR.

Njeni prijatelji ne odustaju od "pravde za glumicu", tvrdeći kako je svoje odslužila, te potpisuju peticije, odrađuju intervjue, pišu žalbe... Kako će se to sve završiti, tek ostaje da vidimo. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!