Koliko je američka voditeljka i komičarka Elen Dedženeris uspešna, dokazuje i sama činjenica da je u javnosti preko 30 godina, a njenu emisiju „The Ellen Show“, koja je dosegla visok nivo popularnosti, obožava publika širom sveta. Najveće zvezde različitih zanimanja gostovale su upravo kod nje, a ne postoji poznata ličnost koju nije uspela da nasmeje pred kamerama.

Sigurni smo da mnogi ne bi bili zadovoljni odlukom da „The Ellen Show“ prekine sa emitovanjem, ali odgovor na to pitanje dobiće se nakon istrage koja je pokrenuta protiv harizmatične voditeljke.

Nakon tvrdnji Eleninih zaposlenih ljudi o zlostavljanju na radnom mestu od strane izvršnih producenata, pokrenuta je interna istraga od strane grupe za odnose sa zaposlenima vlasnika „WBTV-a“ i „Warner Media“.

Osim toga, zaposleni u timu voditeljke naveli su da Elen ima toksično ponašanje, kao i da osećaju strah da joj se obrate. Nakon što su javno govorili o maltretiranju i rasističkim ispadima od njene strane, zaposleni su obavešteni da će uskoro biti saslušani.

Osim Elen, zaposleni se najviše žale na producente Merija Konelija, Endija Lasnera i Eda Glavina, koji su jednoglasno dali saopštenje za javnost.

„Tokom skoro dve decenije emitovanja, 3.000 epizoda i zapošljavanja više od hiljadu ljudi, nastojali smo da stvorimo otvoreno, sigurno i inkluzivno radno okruženje. Srca su nam slomljena i žao nam je zbog svakog negativnog iskustva iz naše televizijske porodice. Odgovornost, za svaku emisiju, je na nama. Sve ovo doživljavamo vrlo ozbiljno i shvatamo da bi trebalo da učimo da budemo bolji, da se zalažemo da radimo bolje“, pisalo je.

Kakav će ishod biti i da li će „The Ellen Show“ nastaviti sa emitovanjem, ostaje da vidimo...