Megan Markl optužena je da je zlostavljala i neprimereno se ponašala prema članovima svog osoblja dok je još bila deo kraljevske porodice, a optužbe je izneo stariji i pouzdani radnik u palati. Dok britanska javnost s nestrpljenjem iščekuje intervju Megan Markl i princa Harija s Oprom Vinfri, u javnost su procurile ozbiljne optužbe protiv vojvotkinje i to one za nasilje, pre nego što je odstupila sa službenih dužnosti.

"Times" prenosi svedočenje starijeg člana osoblja Kensingtonske palate, tačnije sekretara komunikacija Džejsona Knaufa koji je radio za Megan i Harija. On tvrdi da je 2018. godine video kako je Megan oterala dva lična asistenta iz svog domaćinstva nakon što je bila nasilna prema njima i narušila samopouzdanje trećeg člana osoblja.

Megab Markl i Princ Hari
Shutterstock 

Uz to Knauf, koji se trenutno nalazi na čelu dobrotvorene fondacije vojvode i vojvotkinje od Kembridža, tvrdi i da je radio sve kako bi zaštitio osoblje Bakingemske palate koji su morali trpeti navodno nepodnošljivu Megan i zbog nje često završvali u suzama, a Hari ga je molio da optužbe ne iznosi u javnost.

"Jako sam zabrinut jer je vojvotkinja tokom poslednje dve godine bila nasilna prema dve osobe iz domaćinstva. Čini se da ona uvek namerava da ima nekoga na piku. Maltretrirala je ljude i pokušavala je da potkopa njihovo samopuzdanje. Imamo izveštaje ljudi koji su svedočili o njenom neprihvatljivom ponašanju", tvrdi Knauf.

Megan Markl
Shutterstock 

Harijev i Meganin potparol je žestoko odbacio takve tvrdnje, rekavši da su proračunate i da je to sve deo kampanje blaćenja koja se temelji na neistinitim i štetnim dezinformacijama. I njihovi advokati su za "Times" izjavili da Bakingemska palata koristi potpuno lažne informacije pre najavljenog intervjua s Oprom Vinfri.

Princ Hari i Megan Markl
Youtube 

Prema njihovim rečima Megan je jako rastužio posljednji napad na nju, posebno kao nekoga ko je bio meta nasilja i koja je duboko predana pružanju podrške onima koji su pretrpeli traume i doživeli bol.

Palata je odbila da kometariše bilo kakve navode, jedino Meganini advokati kažu da je otpustila samo jednu osobu zbog nedoličnog ponašanja.

"Nazovimo to onime što i jeste - proračunata kampanja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama. Razočarani smo zbog klevetenja vojvotkinje od Saseksa u medijima. Nije slučajnost da su se nekoliko godina stare optužbe sada pojavile, neposredno pre iskrenog intervjua u kojima će Megan i Hari otkriti detalje svog života tokom posljednjih nekoliko godina", zaključio je njihov advokat.