Dodela ovogodišnjih Zlatnih globusa održava se u noći između nedelje na ponedeljak po našem vremenu, a ove godine nije moglo da prođe bez glasina o nameštanju nominacija i dobitnika, a u središtu skandala našla se serija "Emily in Paris".

Dodela prestižnih televizijskih nagrada Zlatni globus našla se na udaru žestokih kritika zbog navodnog skandala s nameštanjem dobitnika i to samo nekoliko dana pre samog održavanja.

Zlatni Globus
Youtube 

Naime, strani mediji prenose kako je 2019. godine čak 30 novinara bilo pozvano u Pariz od strane šefova televizijskih studija, gde su bili tretirani kao kraljice i kraljevi i to sve pre nego što je serija "Emily in Paris" postala jedna od nominovanih.

Tačnije, šuška se da je Paramount smestio članove "Hollywood Foreign Press Associationa", koji organizuju dodelu, ni više ni manje nego u luksuzni hotel "Peninsula Paris" gde su proveli dva dana, a u kojem jedno noćenje po osobi iznosi hiljadu funti.

Nedugo nakon toga "Emily in Paris" nominovana je za najbolju televizijsku seriju, a njena glavna glumica 31-godišnja Lili Kolins nominovana je za najbolju ulogu u televizijskoj seriji.

I sada uoči ceremonije koja se održava tokom predstojećeg vikenda, jedan od članova "Hollywood Foreign Press Associationa" odlučio je da podigne malo prašine u javnosti.

"Ta serija ne pripada na popisu najboljih iz 2020. godine i na tom primeru možemo zaključiti zašto mnogi od nas smatraju da je vreme za neke promene", izjavio je anonimni izvor. O svemu se oglasio i zastupnik HFPA-a tvrdeći da su to sve besmislice.

"Ni jedna od tih tvrdnji nikada nije dokazana", stoji u službenoj izjavi.