Čekali smo, čekalia, a uskoro ćemo i dočekati! Konačno stiže nastavak najgledanijeg domaćeg filma "Južni vetar 2". I u drugom delu ćemo ponovo gledati Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića, ali i... 

"Sve one koji su preživeli seriju", rekao je reditelj Miloš Avramović i otkrio da su u nastavku "Berček, Diklić, Jovana Stojiljković...".

Bioskopski hit dobio je nasatavak sa nazivom "Ubrzanje", a interesantno je da je prvi deo pogledao više od milion i po gledalaca. I ovog puta, scenario potpisuje Petar Mihailović, baš kao i reditelj Miloš Avramović.

Film je sniman u Beogradu, Knjaževcu, Zaječaru, Pirotu, Dimitrovgradu, Hrvatskoj, ali i na nekim mnogo egzotičnijim lokacijama, a na preskonferenciji, glavni glumci su istakli da nje bilo toliko teško okupiti internacionalnu ekipu, kao i da su poštovali sve epidemiološke mere zaštite. 

juzni vetar 2 ubrzanje
Print Screen/Instagram Miodrag Radonjić 

Miloš Biković i Miodrag Radonjić, istakli su da veruju u dobre i uspešne nastavke, te da su uvereni da će nastavag krimi sage biti pun pogodak.

"Akcenat će biti na jednom konkretnom dođađaju, koji će im promeniti živote", istakao je Biković.

Snimanje nastavka serije je ostavljeno za ovu godinu, a na insinuacije da ovako nešto može negativno da utiče na mlade, Biković je istakao da je ovo ipak samo film, a da je tako nešto moguće samo ako mladi imaju granični psihički poremećaj i ne razlikuju film i stvarnost. "Možda bi trebalo da deca izbegavaju film, i da ga ne gledaju bez roditeljskog nadzora", odnosno nekog ko bi im objasnio značenje svega toga, dodao je Biković.

Podsetimo, želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, koristi prednosti stečenog statusa "neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja", vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom (Miodrag Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju gde ga zatekne vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove.

Biković igra Ljubu Vrapčeta već 7 godina
Screenshot/Instagram Biković igra Ljubu Vrapčeta već 7 godina

"Film Južni vetar 2 je spreman za bioskope. Međutim, mi ga čuvamo zbog publike. Verujem da je odlazak u bioskope doživljaj. Film može da se gleda na telefonu. U bioskop se ide i zbog druženja, jedu se kokice, a na kraju i komentariše. Film će biti brz i duhovit, a i pun akcije" objasnio je Radonjić i dodao da će Baća u filmu doživeti svoj dalji razvoj.

"Baća će doživeti ozbiljnije promene, ali će to biti daleko konkretnije prikazano u seriji, s obzirom da tu ima više prostora za ovako nešto", dodao je glumac.

Inače, da podsetimo, finalna epizoda serije "Južni vetar", koja je pre nekoliko meseci emitovana na Javnom servisu, ostavila je sve u šoku jer je jedan od glavnih likova Car, kojeg tumači glumac Miki Manojlović imao srčani udar, što je šokiralo fanove ovog ostvarenja.

S obzirom na to da je Miki tumačio ozbiljnog krimi bosa koji je držao sve u svojim rukama, ovakav potez reditelja iznenadio je mnoge.

No, kako su spekulisali fanovi jednog od najpopularnijih projekata, odlazak Cara naslućivali su još od 13. epizode kada je on polako na Maraša, koga igra Miloš Biković, preneo svoju Imperiju, shvativši da je nekadašnji klinac postao ozbiljan profesionalac, te da je dovoljno "odrastao" da može da bude glavni u svetu kriminala. 

Ipak, pojavile su se insinuacije da će se u nastavku vratiti lik Cara, ali ovi navodi nisu provereni. Kulturološki i društveni fenomen "Južni vetar" Srbija je gledala bez treptanja, a sada se nastavak ne može dočekati.

Ostaje nam da vidimo šta će čekati Baću i Maraša u "Ubrzanju", a verujemo da će i film i serija nadmašti prvi deo.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas