U vreme dok je pandemija koronavirusa još uvek u jeku stiže nam i novi film pandemijske tematike, što se vidi već iz samog naslova, “U lockdownu” (“Locked Down”) s oskarovkom Anne Hathaway u glavnoj ulozi.

Nakon nedavnog raskida Linda (Anne Hathaway) i Paxton (Chiwetel Ejiofor) nađu se na nesrećnom raskršću kada ih obvezan londonski lockdown usled bolesti covid-19 prisili da ostanu pod istim krovom.

Dok nove odgovornosti ostavljaju uspešnu direktorku marketinga Lindu razočaranu korporativnim svetom, Paxton, kreativac kriminalne prošlosti, nalazi se na "odmoru". Potpomognuti poezijom i obilnim količinama vina, njihovi napori za miran život pomoći će im da ponovno otkriju slobodne duhove kakvi su nekada bili – i postanu opijeni neočekivanom prilikom za visokorizičnu krađu nakita.

Pametan, seksi i iznenađujući, „U lockdownu“ sledi Lindu i Paxtona dok stavljaju na kocku svoje partnerstvo za priliku da zauvek promene život.

- Bilo je to uzbudljivo iskustvo. Neki su ljudi u lockdownu opet počeli da puše, neki su počeli da piju uz ručak, a mi smo samo skupili sve te osjećaje i snimili film o tome – rekla je Hathaway u show "Late Night With Seth Meyers”, kako prenosi The Hollywood Reporter.

"SKUPILI SMO SVE OSEĆAJE I SNIMILI FILM O TOME" Stiže prvi igrani film o pandemiji s oskarovkom u glavnoj ulozi
Youtube 

Dodala je i kako je snimanje ovog filma za nju imalo potresan efekt jer joj je lockdown zaista teško pao.

- Toliko sam se puta u prvim danima lockdowna trebala svesno opustiti, izbaciti sve loše iz sebe, ali nisam htela da uplašim svoju djecu, pa sam često vrištala u jastuk – rekla je glumica.

Uz Anne Hathaway i Chiwetela Ejiofora, u filmu glume i Stephen Merchant, Mindy Kaling, Lucy Boynton, Dulé Hill, Jazmyn Simon, Ben Stiller i Ben Kingsley. Režiju potpisuje Doug Liman, a scenario potpisuje Steven Knight. Producenti filma su P.J. van Sandwijk, Alison Winter. Premijera filma “U lockdownu” je 5. februara na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu biti prikazan 7. marta u 21 sat.

 Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.