Megan Markl izbrisala je svoje ime iz izvoda iz matične knjige rođenih svog sina Arčija Harisona i zamenila ga kraljevskom titulom.

Tako je Megan Markl izbrisala ime Rejčel Megan iz dokumenta sina, pa ga zamenila sa "Njeno kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Saseksa", piše "Metro".

Princ Hari je takođe promenio ime, u dokumentima sina od 17. maja 2019. godine, on se navodi kao "Njegovo kraljevsko visočanstvo Henri Čarls Albert Dejvid od Saseksa", a sada na papiru, u odeljku Arčijev otac, piše "Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Henri Čarls Albert Dejvid od Saseksa".

Kraljevska spisateljica Ingrid Sevord rekla da je ovo potez bez presedana i znak da su Megan i Hari očajnički želeli da urade nešto drugačije od vojvotkinje od Kembridža, prenosi "San". Podsećanja radi, Kejt Midlton je 2018. na izvodu iz matične knjige rođenih najmlađeg deteta Luja pre kraljevske tirule stavila svoje ime, o čemu se dosta pisalo.

Umesto da obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, njih dvoje su se odlučili za moderno novinarstvo
Profimedia Umesto da obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, njih dvoje su se odlučili za moderno novinarstvo

Vilijam je sebe potpisao kao: "Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Vilijam Artur Filip vojvoda od Kembridža", dok je zvanično ime princa Luja "Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Luj Artur Čarls od Kembridža".

Kejt sebe potpisuje kao: "Ketrin Elizabet njeno kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Kembridža".

Britanci uveliko sada pričaju o potezu Megan i Harija, o čemu piše i "Dejli mejl". A "Miror" navodi da je Megan možda promenila ime jer se princeza Dajana potpisivala sa: "Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Dajana".

Autorka četiri knjige o britanskom dvoru ledi Kolin Kembel rekla je da potez Megan i Harija koji nisu želeli da komentarišu ovu vest, pokreće brojna pitanja.