Indijska glumica i Mis sveta 2000. godine Prijanka Čopra ostvarila je zavidnu slavu u SAD-u, zbog koje je jako zahvalna, no Amerika nije uvek prema njoj bila tako gostoljubiva.
U svojim iskrenim novim memoarima "Nedovršeni", koji će svetlo dana ugledati 9. februara, ova glumica detaljno opisuje rasizam koji je svakodnevno proživljavala dok je pohađala američku srednju školu kada je imala 15 godina.

Čopra, rođena u Indiji, piše da je zlostavljanje bilo toliko učestalo i agresivno da je morala da se vrati u Indiju kako bi dovršila svoje obrazovanje.

- Shvatila sam to vrlo lično. Duboko u vama, počinje da vas izjeda - kazala je glumica za američke medije i nastavila:

- Zatvorila sam se poput školjke. Nisam htela da me iko gleda, samo sam htela biti nevidljiva. Moje samopouzdanje gotovo je nestalo. Iako sam se oduvek smatrala samopouzdanom osobom, tada nisam bila sigurna u to gde pripadam, ili uopše ko sam - rekla je.

Bolivudska zvezda u Holivudu je stekla priznanja otkako je 2015. godine dobila glavnu ulogu u dramskoj seriji "Quantico". Čopra se sa porodiom preselila u SAD kad je imala 12 godina.
Tri godine boravila je kod rođaka, preselila se u Njujork, zatim Indianapolis, gde su stvari krenule na gore. U svojim memoarima priznaje da su joj druge tinejdžerke na hodniku dobacivale uvrede poput: "Crna, vrati se u svoju zemlju!" i "Vrati se na slona sa kojim si došla".

Glumica piše da je pokušala da ignoriše nasilnike i utočište potražila kod bliske grupe prijatelja. Čak je i pokušala zatražiti pomoć savetnika za usmeravanje, ali bezuspešno.

- Iskreno, ni ne krivim grad. Mislim da su devojke u tim godinama samo želele reći nešto što će me povrediti, šta god to bilo - objašnjava.

- Sad, sa druge strane, mogu reći da to verovatno dolazi iz njihove nesigurnosti. Ali u to vreme sam to shvatala vrlo lično - kazala je.

 Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas