Zovu je kraljica razvoda, ima 52 godina, dvoje dece i najpoznatija je advokatica u Holivudu. Laura Vaser radi na najskupljim holivudskim razvodima, odrasla je na Beverli Hilsu, obožava odeću s Pradinim potpisom i Lubutenove cipele s potpeticom od 12 centimetara.

Pre biste pomislili da se radi o glumici ili bivšem modelu nego o opasnoj advokatici, na čijem spisku klijenata su bili i Džoni Dep, Anđelina Džoli, Kristina Aguilera, Hajdi Klum, Rajan Rejnolds, Maraja Keri, Stivi Vonder, Kifer Saterlend, Britni Spirs i Robin Mur, bivša supruga Mela Gibsona, Marija Šriver, supruga Arnolda Švarcenegera i mnogi drugi.

Nakon šest godina, čini se, došao je kraj ovog neobičnog braka
Profimedia Nakon šest godina, čini se, došao je kraj ovog neobičnog braka

Kraljica razvoda

Svi trenutno pričaju o razvodu Kanje Vesta i Kim Kardašijan. Priču je prvi pustio Page Six, a kao razloge navode Kanjeovo ponašanje poslednjih meseci. S druge strane, na Instagramu su se pojavile priče o njegovoj navodnoj aferi s Džefri Starom, ali i informacije da je u stvari Kanje taj koji želi razvod jer mu je puna kapa Kardašijana, a više o tome pogledajte OVDE.

Ako se sećate prilično bučnog razvoda Anđeline Džoli i Breda Pita, ali i holivudskih brakova koji su se raspali poput onog između Džonija Depa i Amber Heard, sigurno vam je za oko zapelo jedno ime koje se ponavlja - Laura Vaser. Njeno ime ćete pročitati i u vestima o razvodu Kardašijan-Vest jer ju je Kim navodno angažovala već drugi put, kako bi osigurala da  vila u Kalabasasu vredna 30 miliona dolara, ostane u njenom vlasništvu.

Ako krenete da istražujete karijeru Laure Vaser, odmah će vam biti jasne dve stvari. Prvo, specijalizovana je za brakorazvodne parnice, a drugo, izgleda da je zastupala gotovo sve poznate osobe. Postavlja se pitanje ko je Laura Vaser i kako je uspela da postane žena koju najveće zvezde gotovo po automatizmu angažuju.

Kao ključnu stavku za razumevanje cele priče, ne smemo zaboraviti da spomenemo novac, kojim poznate ličnosti raspolažu. E sad, pokušajte da procente koje sume dobijaju advokati u parnicama između dvoje izrazito bogatih ljudi, a onda pokušajte da zamislite koliko je advokata koji pokušavaju da se pozicioniraju kao osoba kojoj ćete verovati i zvati je u trenutku koji zahteva najviši nivo profesionalnosti i stručnosti. I više je nego jasno da je Lauri to pošlo za rukom.

Rođena je 1968. u Los Anđelesu kao ćerka uspešnih advokata, a od 1994. i diplome na Loyola Law School i sama je počela da radi u toj struci. Njen otac, Denis Vaaser, je i sam poznat advokat kog su slavne ličnosti često angažovale u svojim razvodima ali Laura Vaser je svoj početak karijere odlučila da započne u potpuno drugačijem polju prava, a bavila se pravima osoba s invaliditetom, nakon razvoda od svog jedinog muža čiji identitet nikad nije otkrila.

Laura odlučuje da počne da radi i ozbiljnije zarađuje, te se zaposlila u očevoj firmi, a upravo će joj njen razvod poslužiti kao prvi slučaj takve vrste na kojem je radila. Advokatska kancelarija Wasser, Cooperman & Mandles se generalno pozicionirala kao firma koja se bavi porodičnim pravom i brakorazvodnim parnicama, a prvobitno su zastupali advokate poznatih osoba u njihovim razvodima, koji su zatim kontakt prosleđivali svojim klijentima koji su redom bili zadovoljni uslugom i kontakt počeli prosleđivati dalje svojim prijateljima. Laura Vaser je dugi niz godina radila na manje eksponiranim slučajevima, ali razvodi Stivija Vondera i Britni Spirs koje je uspešno vodila rezultirali su povećanim zanimanjem javnosti za njen život.

Od tada pa do danas, zastupala je Anđelinu Džoli u razvodima od Bilija Boba Torntona i Breda Pita te Gven Stefani, Kim Kardašijan , Džonija Depa, Hajdi Klum, Rajana Rejnoldsa, Olivera Martineza, Megan Foks i mnoge druge...

"Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji"

Medijsku pažnju koju je dobila znala je dobro da iskoristi, pa je tako 2013. izdala knjigu sa naslovom ''It Doesn't Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself '', u kojoj objašnjava načine prema kojima se i u takvoj situaciji može ostati civilizovan.

''Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji. Čak i ako se druga strana ponaša glupo, nema potrebe da se spuštate na taj nivo", izjavila je jednom prilikom. Takav je pristup delom zaslužan za njen uspeh kod poznatih osoba; klijentima uvek predlaže facilitaciju kao primarno rešenje sukoba, sugeriše unajmljivanje privatnih sudija kako bi se sve moglo odvijati daleko od očiju javnosti, a priznaje i kako često taktizira s medijima te klijentima savetuje da pričekaju s objavom razvoda u isto vreme s drugim poznatim osobama koje se razvode, a sve kako bi se medijska pažnja što više rasula.

Iako je karijeru izgradila na brakovima i razvodima naplaćujući sat svog vremena 850 dolara i odbijajući klijente koji na računu nemaju barem 10 miliona, sama je bila u braku samo u mladosti, a majka je dvoje dece čiji očevi nisu poznati. Za magazin "Interview" je jednom izjavila:

''Ne znam jesu li ljudi stvoreni za monogamiju. Aspekt braka s kojim lično imam problem jeste činjenica da je on ugovor koji određuje država, a ja ne želim državu kao posrednika u svojim privatnim odnosima.'' Uz to, osvrnula se i na pitanja da li je postala bliska s klijentima koje zastupa i da li od nje traže savete vezane za ljubavni život:

"Uvek im kažem da kao prvo naplaćujem više od njihovih terapeuta, a kao drugo, imam dvoje dece s dva različita partnera i ne mogu da budem osoba koja daje savete vezane za romantične veze.'' Osim svojom karijerom, interes privlači i svojim istančanim modnim ukusom i često nosi brendove kao što su Prada i Hermès, pa stoga ne čudi što joj je u nekoliko navrata bilo ponuđeno da snima televizijsku emisija i rijaliti šou o svom životu.

Ipak, odlučno je odbila ove predloge i odlučila da nikad ne koketira sa senzacionalizmom i jeftinim izlaganjem svoje privatnosti masama. Za razliku od takvih projekata, ona i dalje nastoji da se predstavi kao jedna od najuspešnijih žena u svom poslu, pa je tako u januaru 2017. pokrenut projekt internet stranice ''It's Over Easy'' koja stanovnicima države Kalifornije može poslužiti kao elegantnije i manje stresno rešenje za potencijalne razvode.

Laura Vaser je osoba koja se našla na baš svakom spisku najuticajnijih advokata Holivuda i Kalifornije, primila je i nekoliko nagrada od svoje struke, a najpoznatija holivudska lica nemaju nameru da prestanu da je angažuju. 

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas