Dženifer Lopez navodno je zabrinuta da bi mogla biti uvučena u pravne probleme svog bivšeg dečka, Pi Didija (Šona Kombsa), koji se trenutno suočava s ozbiljnim optužbama za trgovinu ljudima i iznudu. Ova zabrinutost dolazi usled nedavnih događaja, uključujući njegovu prošlost koja ponovo izlazi na videlo.

Didi i Džej Lo su prvi put počeli da se viđaju 1999. godine, u vreme kada su oboje bili umešani u skandale. Tokom njihove veze, bili su uključeni u pucnjavu u noćnom klubu u Njujorku, koja je rezultirala povredama troje ljudi. Nakon što su pobegli s mesta događaja, Didi i njegova ekipa su uhapšeni kada je policija pronašla pištolj u njihovom vozilu. Dok je Dženifer puštena nakon nekoliko sati, Didi je suočen s optužbama, ali je kasnije oslobođen.

S obzirom na to da su Didijevi trenutni pravni problemi postali aktuelni, postoji zabrinutost da bi incident iz 1999. mogao ponovo doći u centar pažnje. Izvor je rekao za Daily Mail da je tim Dženifer Lopez alarmiran i da se priprema za potencijalne posledice ako se stari slučaj ponovo stavi na tačku reda.

Džej Lo strepi od Pi Didijevog suđenja zbog umešanosti u jedan slučaj
HENNY RAY ABRAMS / AFP / Profimedia 

Mnogi u industriji gledaju na Dženifer s sumnjom, pošto je bila prisutna na mestu zločina, a održani su krizni sastanci kako bi se razmislilo o njenom odgovoru. Izvor je dodao da njen tim radi sve što može kako bi zaštitio njenu reputaciju, ističući da Dženifer ima jak tim koji pažljivo upravlja situacijom.

Međutim, treći izvor sugeriše da je Dženifer duboko zabrinuta zbog mogućih posledica. "Ako se slučaj ponovo otvori, moglo bi je uvući u situaciju koju pokušava da ostavi iza sebe više od 25 godina. Već je imala težak period, a ovo samo ponovo otvara stare rane,"rekao je izvor.

dženifer lopez i pi didi
Bei / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U svetlu ovih događaja, nedavna pojava kompromitujuće fotografije Džej Lo i Didija sa jednog od njegovih žurki dodatno je pojačala glasine i spekulacije da ovo možda nije poslednji put da čujemo o prošlosti ovog para.

U video snimku koji se ponovo pojavljuje na mrežama, Džimi Kimel je postavio Didiju pitanje o staroj priči vezanoj za njegovu bivšu devojku Džej Lo kada ga je ugostio prošlog oktobra. "Video sam tipa na internetu koji je rekao da je bio tvoje obezbeđenje. Kaže da su kada si izlazio s Džej Lo, Vil Smit i Džejda pokušali da je pozovu u trojku i da si ti hteo da napadneš Vila. Da li je to istina?"

Didi je dugo ćutao, pre nego što je publika počela da aplaudira. Na kraju je rekao: "Pa, ova emisija je postala luđa otkako sam poslednji put bio ovde."

Džimi je nastavio: "Ali to je sve o ljubavi, zar ne? Nije istina?"Didi je odlučno negirao, rekavši: "Ne! Stvarno si to čuo?"

Didi je sada optužen za reketiranje, trgovinu ljudima u svojstvu seksualne eksploatacije i krivična dela vezana za prostituciju. Njegov advokat, Mark Agnifilo, insistira na Didijevoj nevinosti, naglašavajući da se reper neće predati i da se raduje prilici da očisti svoje ime.

Holivud na kolenima čeka presudu

Ne tako davno, i mimo svih ovih tmurnih oblaka i utišanih govorkanja, pre dve godine rep muzičar i mogul priredio je raskošnu žurku povodom 53. rođendana u svojoj vili koja vredi 61 milion dolara na Beverli Hilsu. Mnoštvo zvezda stajalo je u redu da nazdravi njegovoj karijeri, a na listi gostiju su bili Džej Zi, Trevis Skot, Meri Džej Blajdž, Kelani, Tinaše, Kris Braun, Mašingan Keli, O.T. Genasis.

Žurka se poklopila sa njegovom tridesetogodišnjom karijerom u muzičkoj industriji u kojoj je formirao sopstveno carstvo zabave i promenio zvuk hip-hopa, kao umetnik i kao producent za Maraju Keri, Dženifer Lopez, legendu Notorious. B.I.G-a, i mnoge druge.

Pi Didi
Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kamo sreće da je ovo kraj liste poznatih koji su uživali na njegovim žurkama. Koji baš nikada nisu primetili lubrikante, džinovske krevete (čak su i Didijevi košarkaški tereni imali krevete na parketu), orgijanja, potencijalno nasilje, maloletna lica. Štaviše Didija su svi obožavali i divili mu se, pa i vrh političkog establišmenta, Barak i Mišel Obama, Hilari Klinton.

Košarkaška legenda Lebron Džejms, čija navodna slika sa Didijevih žurki kruži internetom je jednom prilikom izjavio da „nema ništa bolje od Didijevih žurki“, pa su potpuno legitimne teze aktivistkinje Kendas Ovens koja se pita „gde je sada Džejms koji uvek ima svoj politički sud, da da mišljenje i stane u odbranu svog prijatelja?“.

Gde su i svi drugi?

Obri Odej podržala Kesi u optužbama protiv repera Pi Didija.
GIO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Na listi gostiju koji su posećivali njegove žurke, na kojima mu je kako je jednom sam rekao omiljeni gost bio Leonardo Di Kaprio, bili su i Ešton Kučer, Vil Smit, Rasel Simons, Kjuba Gjuding Džunior, Bijonse, Džej Zi, Kevin Hart, Mik Mil (spekuliše se naširoko o njegovom odnosu sa Didijem), Drejk. Lakše je reći ko nije bio.

U međuvremenu Šon Kombs je menjao imena, od Pafa, Didija do Lava (Love), ali očigledno ne i svoje ponašanje. Koliko je Holivud uplašen možda najbolje govore Eks nalozi nekih od poznatih svetskih zvezda, Pink, Megan Foks i Ašera, koji su obrisali sve svoje tvitove, na hiljade takvih, i svi su imali spone sa Kombsom.

Džej Lo strepi od Pi Didijevog suđenja zbog umešanosti u jedan slučaj
John Barrett / Newscom / Profimedia 

U međuvremenu dok Holivudu i šoubiznisu u Americi klecaju noge, i dok svet ne želi da mu se iznova dogodi afera Epstin, Kombs se nalazi u pritvorskom centru Metropolitan u Bruklinu, u kojem su uslovi opisani kao „užasni“ i „odvratni“. U istom objektu se nalaze i Ar. Keli, Gilejn Maksvel (proglašena krivom za pomaganje osramoćenom finansijeru Džefriju Epstajnu u seksualnom zlostavljanju mladih devojaka), koji su takođe optuženi, osuđeni za teške zločine koje uključuju trgovinu ljudima i maloletničku prostituciju.

Kombsov smeštaj će tako biti ćelija od osam kvadrata, u kojem ni struja nije zagarantovana (u januaru 2019. objekat je imao jednonedeljni nestanak struje usred zime). Ne tako davno Didi je uživao na svom pedesetom rođendanu u dvorištu koje je krasio krevet od skoro 20 metara. Ukoliko su navedene optužbe tačne, ovo će biti potpuno opravdana i zaslužena tranzicija, uz nadu običnih ljudi da je pravda zaista jednaka za sve, u šta svakim danom sve manje i manje verujemo.