Osim po neverovatnom talentu, Majkl Džekson će zauvek ostati upamćen i po teškim trenucima koji su obeležili njegov život i karijeru. Kao dete, Majkl je trpeo ozbiljno zlostavljanje od strane svog oca, zbog čega je povraćao svaki put kada bi ga video. Otac ga je tukao bičem, vređao ga i uterivao mu strah u kosti. Sumnja se da se zbog toga Džekson u odraslom dobu družio sa dečacima jer se plašio društva starijih.

Zato je kupio ranč Neverland, inspirisan Petrom Panom i dečacima koji nikad ne odrastaju. U početku se činilo da Majkl samo pokušava povratiti detinjstvo u kojem nikada nije mogao uživati. No, mračne optužbe pojavile su se 1993. godine, kada ga je Evan Čendler optužio za zlostavljanje svog 13-godišnjeg sina Džordana. Majklovo osiguravajuće društvo se nagodilo van suda za 15 miliona dolara.

Šta je krio Majkl Džekson što su lekari otkrili tek na operacionom stolu?
Shutterstock 

Narednih godina nizale su se optužbe za zlostavljanje dece od strane popularnog pevača, da bi ga sud 2005. godine proglasio nevinim. Ipak, odnos Majkla Džeksona s decom nije bio toliko naivan jer im je dopuštao da spavaju s njim u krevetu, ali nikada nije dokazano da ih je seksualno zlostavljao.

Šta je krio Majkl Džekson što su lekari otkrili tek na operacionom stolu?
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tokom mladosti, Majkl Džekson je imao srednje smeđu, afroameričku boju kože, no 1980-ih mu je koža značajno posvetlela. Kada su ga ispitivali, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove vitiligo. Godinama kasnije, njegovo obdukcijsko izveštaj potvrdilo je tu tvrdnju.

Vitiligo je retko kožno oboljenje koje se manifestuje flekama koje stalno rastu i menjaju oblik. Džekson je pokušavao izjednačiti ton svoje kože kremom koja se zove Porcelain. Bio je vrlo blizak sa svojim dermatologom, dr. Arnoldom Klajnom. Čak se oženio njegovom medicinskom sestrom Debi Rou, koja mu je kasnije rodila decu, Majkla Jr. i Paris Džekson.

Šta je krio Majkl Džekson što su lekari otkrili tek na operacionom stolu?
Youtube Majkl Džekson

Iako je izgledalo kao da ima gustu, crnu kosu, Majkl je bio ćelav i nosio je perike od 1984. godine. Sve je to posledica nezgode na setu kada se na pozornici zapalio i ostao bez kose. Pevač je dao trajno istetovirati šiške na čelu kako bi preko njih mogao nositi periku. Osim toga, usne su mu bile tetovirane crvenom bojom.

Imao je 50 godina kada je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo. Obdukcija je kasnije pokazala da je pevač imao strašne rane i ožiljke po celom telu. S obzirom na to da je zbog anoreksije jeo samo jedan manji obrok dnevno, autopsija je u njegovom želucu pronašla samo gomilu tableta. Cela mu je koža bila išarana, što je potvrdilo da je zaista bolovao od vitiliga.

 Izvor: Story.hr/ Wanted Vanja Pajović