Prošlo je godinu dana otkako su princ Hari i Megan Markl odlučili da se odreknu privilegija koje sa sobom nosi pripadnost britanskoj kraljevskoj porodici i da se odsele u Ameriku, gde žive sa svojim jednogodišnjim sinom Arčijem Harisonom. Nastanili su se u Montesitu, mirnom i veoma skupom naselju na kalifornijskoj obali, gde su kupili svoju prvu kuću.

U poslednjih dvanaest meseci par je dosta radio na ideji o pomoći onima koji su najteže pogođeni koronavirusom, pojavljujući se u te svrhe na televiziji i stvarajući sopstvene sadržaje na tu temu. Potpisali su i pozamašan ugovor sa Netfliksom gde, kako su saopštili, nameravaju da stvaraju sadržaje koji "informišu, ali i daju nadu."

U skladu s tim, pokrenuli su i podkast, u kom se nedavno pojavio i njihov jednogodišnji sin, čestitajući slušaocima Novu godinu. Publika je odmah zapazila da "britanski sin ima američki akcenat." Ipak, snimak je gotovo odmah postao viralan.

Iako možda na prvi pogled zvuči preambiciozno, za Megan i Harija sasvim logična nadgradnja podkasta bila je da pokrenu sopstvenu televizijsku i filmsku produkciju. Kako se zvanično saznaje, oni su u nadležnim institucijama za intelektualnu svojinu u Britaniji proširili delatnost "Arčvel produkcije" na izradu filmova, serija i videa.

Jedva čekamo njihovo prvo ostvarenje.