Policija je danas uhapsila jednog lekara i nekoliko dilera droge koji su povezani vezi sa smrću Metjua Perija. Ovi pojedinci su uhapšeni zbog navodnih optužbi da su glumcu dali ketamin koji je mogao biti uzrok njegove smrti u oktobru 2023. godine.

Identitet uhapšenih još uvek nije otkriven, a nije ni jasno da li su zvanično optuženi za smrt glumca. Više agencija za sprovođenje zakona izvršilo je pretrese, zaplenilo kompjutere, telefone i druge uređaje u pokušaju da otkriju ko je zapravo dao drogu Periju.

Pre toga, bivša supruga Čarlija Šina, Bruk Miler, bila je više puta ispitivana od strane policije, ali ona nije među uhapšenima.

metju peri
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsećamo, Metju Peri je pronađen mrtav 28. oktobra prošle godine u hidromasažnoj kadi u svojoj kući. Lekarski izveštaj je pokazao da je ketamin, lek koji se ponekad koristi za lečenje depresije, bio prisutan u tragovima u njegovom želucu.

Peri je koristio ketamin kao prepisanu terapiju za lečenje anksioznosti i depresije, ali nije konzumirao ovaj lek nedelju dana pre smrti. Ovo sugeriše da je ketamin pronađen u njegovom organizmu posle što je došao u kontakt sa vodom u hidromasažnoj kadi.