Nije tajna da neke od najpoznatijih i najbogatijih Srpkinja žive u velelepnim domovima koji odišu luksuzom. Iako mnoge od njih kriju od javnosti detalje svog života, druge rado dele na društvenim mrežama kako izgledaju kuće koje su uredile po sopstvenom ukusu, a mi vam donosimo ukoliko vas zanima kako izgledaju njihovi domovi, bacite pogled na fotografije u nastavku.

Nataša Bekvalac

Nataša je nekoliko meseci renovirala svoj stan i opremila ga po poslednjim trendovima - u njenom domu dominiraju zemljani tonovi - bež, bela i braon.

U centralno mesto Natašinog stana postavljen asimetričan trepezarijski sto na kojem ovalnu belu ploču s jedne strane drži efektno postolje od rustikalno obrađenog mermera, kao i retro stolice. Pažnju privlači i prelepi beli kamin modernog minimalističkog dizajna. Lusteri, minimalističke vaze i zelenilo upotpunili su prostoriju.

Natašina dnevna soba je u skandinavskom stilu – u neutralnim tonovima, sa fokusom na udobnost, dok tri lustera privlače veliku pažnju.

Jelena Đoković

Dom Jelene i Novaka Đokovića u Monte Karlu važi za jedan od najluksuznijih na listi, a neka procena je da sama vila i imanje vrede oko šest miliona evra.

Zapravo, bračni par Đoković poseduje nekoliko nekretnina, ali ova sa fantastičnim pogledom na more na more definitivno je jedna od najlepših.

Novak i Jelena su svoj dom prilagodili mališanima i potrudili se da deci bude što udobnije i da tu imaju sve što im treba. Klinci imaju svoj kutak za igranje, svoju biblioteku, pregršt igračaka, ali i kutak za opuštanje za celu porodicu, kraj bazena.

Jelena Đoković je pokazala i kako izlgeda njena kućna kancelarija, u kojoj je uvek i zdrava hrana nadohvat ruke. Tu je i prostrana biblioteka, budući da je Jelena poznata kao strastvena ljubiteljka knjiga.

Emina Jahović

Emina neretko postavlja na društvene mreže fotografije iz svog doma, te se sudeći po njima može zaključiti da je njen novi stan uređen u minimalističkom i modernističkom stilu.

Njen stan sa pogledom na Bosfor odiše svetlim tonovima, a svaki detalj pažljivo je izabran.

Sve to dopirnosi da čitav prostor izgleda elegantno, a vrlo i je prozračan i pun svetlosti, što možete i videti na fotografijama u galeriji u nastavku.

Instagram Emina Jahović stan

Prostorijama vladaju bež i svetlosivi tonovi, koji su razbijeni kojim zlatnim okvirom ili ramom. Prostrana kuhinja i trpezarija dovoljno govore o tome da su gosti dobrodošli u njen životni prostor.

Ipak, najlepši kutak zasigurno je terasa sa koje se pruža pogled na Bosfor, na kojoj Emina verovatno ispija jutarnje kafe i sprema se za predstojeće obaveze dok joj prizor ka moru unosi mir.

Kada je uređivala dom, pevačica kaže da je o svemu vodila računa.

- Važno mi je bukvalno sve, ali bih rekla da su sveće nešto bez čega ne mogu. Dobar servis za ručavanje i čaše za svaku priliku. Udobne i lepe posteljine kao i osvetljenje koje mi je najvažnije. Jednostavno, sve što donosi mir i dobru energiju- rekla je svojevremeno Emina.

Jelena Bin Drai

Bivša srpska misica Jelena Bin Drai godinama već živi u Dubaiju sa suprugom, arapskim biznismenom, šeikom Saidom bin Draijem. Za njega se udala 2008. godine, a u braku su dobili čak četvoro dece.

jelena bin drai
instagram/ jelena bin drai 

Njihov životni prostor obiluje modernim i raskošnim nameštajem u kom preovlađuje bela boja, a nekadašnja misica često pokazuje i kako joj izgleda dvorište, u kome voli da se opušta.

346495_jelenabindraikuca10_ff.jpg
instagram/ jelena bin drai 

Porodica ima ogromnu nekretninu na samoj plaži, a u sopstvenom dvorištu imaju i bazen, dok je čitavo imanje ispunjeno cvećem i zelenilom, te joj mnogi posebno zavide na pogledu.

Ivana Berendika

Nekada jedna od najpopularnijih manekenki u našoj zemlji tokom devedesetih, u srećnom je braku sa jednim od osnivača Gugla, ali domaćoj javnosti ostala je upamćena i kao jedna od pevačica grupe Models. Ipak, nakon udaje, svoj život poprilično drži van svetla reflektora, te se na mrežama ne može danas naći mnogo toga o njenom životu.

Ivana danas živi na relaciji Njujork-Majami, te tako ona i njen suprug imaju raskošnu vilu u Majamiju, ali u Njujorku stan. Ivana u svom privatnom okruženju očigledno voli efektne detalje i boje, poput zanimljivih podova, ali i raskošnih plakara za odeću i druge sitnice.

"Kuća koju smo sagradili je van svih stereotipa, vrlo je mala i krajnje jednostavna. Vodili smo se željom da imamo svoju kolibicu na pesku, koju ćemo uvek rado ustupiti prijateljima koji imaju ljubimce ili malu decu, a da niko od nas zbog toga ne trpi stres. Podovi su urađeni tako da ih je lako očistiti, a gotovo svi zidovi, pa i oni koji odvajaju kupatila su u staklu“, otkrila je Ivana za „Hello!“ dodavši da se iz njihovog doma vidi najlepši zalazak sunca na svetu.

Ivana i Tomas su birali funkcionalnost, pa su otkrili da u njihovom domu ne postoji nijedna prostorija koja je višak.

"Vodila sam se modelima tai-čija i kvikonga. To podrazumeva otvoren prostor sa što manje stvari, nameštaja, a pogotovo nepotrebnih ukrasa. Apsolutno sam uverena da je od estetike, cene i drugih manje važnih stvari mnogo bitnija emocija koja vas vezuje za određeni predmet, odnosno uspomena i energija koju nosi“, otkrila je Ivana.

Ema Cepter

Ćerka najbogatijih Srba u više navrata pokazala je detalje doma u kojem živi, i slobodno se može reći da je samo njena soba veličine prosečnog stana "običnih ljudi" u Srbiji.

Ema nikad nije krila da uživa u luksuzu, a svaki detalj pažljivo je dekorisan i uređen.

Minimalistički, prostrano, u svetlim tonovima, tako bi najlakše opisali njen dom koji se može videti na Instagramu.

Ali se, ukoliko bacite pogled na njen profil, mogu videti i detalji drugih nekretnina koje su u vlasništvu njene porodice, a koje, kao na narednom primeru, poseduju i ogroman bazen i slično.

Ana Ivanović

Ana i Bastijan sa sinovima Lukom i Leonom uživa u prostranom domu, okruženom velikim dvorištem, koje uključuje teniski teren, fudbalski teren i teretanu.

U prostranoj kući dominiraju svetli tonovi, poput bele, krem i sive boje, kako bi prostor i vizuelno izgledao veće. Ujedno, nameštaj je masivan, luksuzan, ali ga ima veoma malo i sve je praktično uređeno i prilagođeno svojoj svrsi.

Anina spavaća soba je u mirnim bež tonovima, sa masivnim bračnim krevetom, i velikim ogledalom, pred kojim se teniserka sređuje za posebne prilike.

Da bi ostali u dobroj formi, uprkos tome što su na svoje sportske karijere stavili tačku, Ana i Bastijan u kući imaju i teretanu u kojoj redovno treniraju.

Prostrano dvorište je Anina oaza mira, gde praktikuje jogu, čita knjige i sređuje svoje misli, a detaljnije fotografije pogledajte u galeriji u nastavku:

Nina Seničar

Glumica i voditeljka Nina Seničar već godinama živi u inostranstvu, a nakon Italije izgradila je svoju sreću u Americi gde je i upoznala supruga, slavnog glumca Džeja Elisa.

Nakon rođenja ćerkice, par je odlučio da se preseli u veću kuću i to u istorijskom kvartu Los Anđelesa, poznatom po raskošnim predratnim vilama.

Njihov dom procenjuje se na oko 4 miliona dolara, a nekretnina poseduje i bazen ispred kuće, dobro ušuškan u zelenilo i zaštićen visokom živom ogradom.

Nina Seničar kuća
MLS / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Zanimljivi su i bioskop na otvorenom, soba za bilijar sa klavirom, mala spa-oaza, prostrane terase sa pogledom na holivudska brda i salon sa velikim kaminom i ogromna kuhinja odakle se Nina često javlja pratiocima.

Bonus video

Ideje za uređenje kupatila TikTok/ whataboutdesign

Izvor: Wanted A.N.