Jučerašnje pojavljivanje princa Harija u Londonu povodom jubileja Invictus igara proteklo je uz primetan detalj na njegovoj ruci koji je privukao pažnju. Iza tog detalja krije se potresna priča koja se odigrala gotovo pre 30 godina, ali zašto mu je toliko važan?

Srebrna narukvica, koja ima tamnu gravuru, uočena je prvi put na njegovoj ruci 2001. Nosio je taj detalj dok je svojim bratom princom Vilijamom bodrio svoje saigrače na humanitarnoj polo utakmici. Vilijam je imao vrlo sličnu narukvicu, piše Blic Žena.

Pretpostavlja se da je Hari svoju narukvicu put dobio na putovanju u Afriku 1997. godine, ubrzo nakon smrti svoje majke. Princeza Dajana je poginula 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu, Hari je tada imao 13 godina.

Princ Hari nosi narukvicu od kad mu je majka umrla
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U razgovoru za magazin Town and Country 2021. objasnio je: "Prvi put sam bio u Africi 1997. godine, odmah nakon što mi je mama poginula. Tata je rekao bratu i meni da spakujemo torbe, odemo u Afriku i pobegnemo od svega".

Hari je dodao da je na tom putovanju osećao više svoj nego bilo gde na svetu. "Ovde imam intenzivan osećaj potpune opuštenosti i normalnosti. Da me ne prepoznaju, da se "izgubim" u prirodi sa najskromnijim ljudima na svetu".

Ledi Dajana sa sinovima
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Srebrnu narukvicu nkada ne menja, uvek nosi o ogrlicu sa perlama ali se čini da taj model nije uvek u potpunosti isti.

Kada je počeo vezu sa Megan Markl kojom se oženio 2018. u Vindzoru i sa kojom ima dvoje dece, Lilibet Dajanu i Arčija Harisona, poznati par je nosio iste plave narukvice sa perlama. To je pokrenulo glasine o romansi pre nego što su ozvaničili vezu.

Dolazak u London protekao je i znaku odluke kralja Čarlsa da se ne vidi sa mlađim sinom.

Šta princ Hari nosi na ruci od kad mu je majka umrla?
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Možemo da zaključimo da je njihov odnos trajno oštećen. U razumnim okolnostima, Hari bi se sastao sa svojim ocem u Klarnes hausu i mogli da prijatno razgovaraju u savršenoj privatnosti i uz svu sigurnost koju Hari želi", rekla je Dženi Bonda za OK! magazin. Podsetimo, Princ Hari uputiće se iz Britanije za Nigeriju gde će ga sačekati Megan Markl koja sa njim, očekivano nije u Londonu.

profimedia-0787493557.jpg
PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Hari se nije sreo ni sa bratom koji je juče i danas obavljao službene dužnosti. "Što se tiče odnosa sa Vilijamom čini se da je to trajno oštećen odnos. Prethodno je Hari bio "žrtva" pa je tražio izvinjenje za sve uočene pritužbe. Sada se te pritužbe čine krajnje trivijalnim čak i njemu pred vrlo stvarnim problemom: rakom. Kejt i Vilijam su umešani u zastrašujuću svađu i ne mislim da imaju volje ili snage da se suoče sa nekim, čak ni sa bratom, koji je započeo svađu oko pitanja koja se čini jadnim. Vilijam čini sve što može kako bi zaštitio svoju suprugu i čisto sumnjam da oni sada žele da se pozabave "problemom Harija" ... ako ikada to i budu želeli".

Bonus video

"PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP" Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON Kurir televizija

Izvor: Blic Žena/ Wanted A.N.