Večeras se u "Metropolitan Museum of Artu" u Njujorku održava Met Gala, najvažniji modni događaj godine na kojem će brojne svetske zvezde pokazati svoja najluđa i najkreativnija modna izdanja.

Modna kraljica i glavni glas Met Gale, Ana Vintur svake godine sastavlja popis gostiju, a jednom je prilikom u emisiji britanskog glumca i voditelja Džejmsa Kordena otkrila koga više nikad neće pozvati na svoj događaj.

ana vintur određuje ko će prisustvovati Met Gali
Profimedia Njene ideje nisu valjale tadašnjem uredniku

Trampu je zabranjen pristup Met Gali

Ana Vintur nije želela da ulazi u detalje zašto ga više nikad neće pozvati, ali je bila je jasna u stavu da njega više nikad nećemo videti na ovom događaju sa ćerkama ili suprugom.

Trampu je zabranjen pristup Met Gali
GIORGIO VIERA / AFP / Profimedia 

Koja je tema Met Gale 2024. godine?

Tema Met Gala 2024. godine je "Bašta vremena". Izložba će prikazati 40 godina modne istorije, kreacije kultnih modnih kuća Schiaparelli, Dior, Givenchy i drugih. Neki odevni predmeti koji su previše krhki da bi ikada više mogli da se nose, poput balske haljine Čarlsa Frederika Vorta iz 1877. godine, biće prikazani putem video animacije, svetlosne projekcije, AI, CGI i drugih oblika senzorne stimulacije.

Kustos Endrju Bolton rekao je da će izložba biti oblikovana oko tri glavne "zone" - kopna, mora i neba koje odaju počast prirodnom svetu. “To je oda prirodi i emocionalnoj poetici mode”, poručio je.

Gde će moći da se prati Met Gala

Kao i prošlih godina, dešavanja uživo na crvenom tepihu moći će da se gledaju na Vogue.com, kao i na digitalnim platformama magazina. O tom defileu izveštavaće glumica Gvendolin Kristin, producentkinja i glumica Lala Entoni, Jutjberka Ema Čemberlejn i modna zvezda Ešli Grejem. Tim Vogue deliće svoje mišljenje.

Bonus video

Izvor: Žena rs/ Wanted A.N.