Mlada pevačica Ket Dženis preminula je nakon duge borbe sa rakom pluća. Vesti o njenoj smrti saopštila je njena porodica koja ne krije zahvalnost za sve što je javnost uspela da uradi u nameri da pomognu i njoj i njenom sinu. 

"Večno smo zahvalni na ljubavi koju su Ketrin i naša porodica dobijali poslednjih meseci. Ket je videla da njena muzika dopire do mesta, koja su prevazišla njena očekivanja i počiva u miru znajući da će nastaviti da brine o svom sinu kroz svoju muziku. Ovo ne bi bilo moguće bez svih vas", glasilo je saopštenje porodice. Oni su odlučili da posthumno objave njene pesme, a sav prilog od toga biće namenjen njenom 7-godišnjem sinu Lorenu.

Podsetimo, Ket Dženis, kojoj je pravo ime Ketrin Ipsan pre samo par meseci uspela je da udruži planetu. Nakon što je saznala da boluje od teškog oblika raka, snimila je pesmu "Dance you outta my head" zamolivši pratioce na TikToku da se snimaju uz numeru kako bi obezbedila novac za svog sina kada nje ne bude. 

Nije trebalo mnogo da se čitav svet udruži, a sve kako bi pomogao Ket Dženis, a njena pesma ne samo da je postala viralna sa preko 2.4 miliona videa koji su koristili ovaj "sound", već je dospela i na čuvenu Billboard listu gde je zauzela prvo mesto. 

Ket je bila više nego zahvalna ljudima na podršci. "Samo sam htela da iznesem nešto zabavno i pozitivno", rekla je. "Moja umetnost je sve što imam da ostavim iza sebe."

"Bilo mi je teško da prolazim kroz ovo, zračenja i terapije, a vaša podrška mi je to olakšala i ne mogu doboljno da vam se zahvalim. Uvek sam bila jaka pa sam se nedeljama osećala zarobljeno jer nisam moga da hodam. Ali ovo mi je pomoglo da se setim da ću, kada stignem u raj, plesati sa Bogom i vinuti se iznad oblaka. Jedva čekam. Neću više biti zaglavljena u ovom telu, opet ću plesati... Nadam se da ću vas sve jednom videti tamo. Konačno ću biti slobodna. I moj dečak će imati sve ove divne uspomene zahvaljujući svima vama", rekla je jednom prilikom.

Borba sa rakom

Ket je prvi put otkrila da nešto nije u redu kada je u novembru 2021. osetila kvržicu u vratu. U početku nije razmišljala o tome, ali je u martu sledeće godine shvatila da je kvržica još uvek tu. "Bila je veća i bila je veoma tvrda", rekla je ona jednom prilikom na mrežama.

Pročitajte još: MLADA PEVAČICA IZGUBILA BITKU SA RAKOM: Pesmom je rasplakala svet i borila se do kraja iako je imala 2% šanse da preživi

To je navelo Dženis da poseti lekara. Dijagnostikovan joj je sarkom, redak maligni tumor. Podvrgnuta je operaciji, hemoterapiji i zračenju pre nego što je 22. jula 2022. proglašena izlečenom. Dok se borila sa bolešću, nastavila je da peva i piše pesme, i da ih deli na društvenim mrežama.

Ali u junu 2023. rekla je pratiocima da se rak vratio i da je u njenim plućima. "Vratiću se na lečenje. Biću stvarno jaka u vezi toga i reći ću vam šta se dešava. I hvala vam puno na ovolikoj ljubavi", dodala je. Narednih meseci ona se redovno oglašavala, ne gubeći optimizam, sve do januara ove godine kada je pratiocima otkrila da je rak pobedio. "Tumori su se u suštini utrostručili preko noći", napisala je ona. Tada nastaje "Dance you outta my head", a ova numera ujedinila je planetu u nameri da pomognu Ket sa poslednjom željom - da obezbedi sina.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"UPOZNALA ČAČANINA PREKO APLIKACIJE, PA PREŠLA 9.000 KILOMETARA" Čudesna ljubav: Posle dva dejta i tri godine stupili u brak Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!