Megan Markl i princ Hari iznenadili su sve pokretanjem novog sajta Sussex.com. Podsetimo, poznati par ranije je koristio SussexRoyal.com, koji su pokrenuli 2020. ubrzo nakon što su doneli odluku da napuste funkcije viših članova britanske kraljevske porodice.

Nakon toga, sajt je neaktivan. Zato je pokretanje nove stranice i to sa titulama - Saseksovi, izazvalo haos u britanskoj javnosti. Mnogi smatraju da je to način da ožive medijske karijere, a kako se sajt analizirao iz svih uglova, zbog određenih detalja Megan i Hari bukvalno bi mogli da dobiju tužbu od strane kraljevske porodice

Iako se za sada palata nije oglašavala, izvori upozoravaju da bi činjenica da su njih dvoje upotrebili titule Saseks i kraljevski grb u komercijalne svrhe moglo da izazove pritužbe sa dvora: "Imaće pravih problema zbog korišćenja titula Saseks. To je kraljevska titula i ako u tome ima ikakve naznake komercijalizma, sajt će biti ugašen. Zapanjujuće je što ne vide koliko je to grubo".

Megan Markl i princ Hari pokrenili su sajt.
Bruce Adams / dmg media / Profimedia 

Međutim, izvor blizak paru rekao je sinoć: "Princ Hari i Megan jesu i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa. To je činjenica. To je njihovo prezime i prezime".

Iako je par zadržao titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa, više se ne oslovljavaju sa Njegovo ili njeno kraljevsko visočanstvo (HRH). Njihova deca Lilibet i Arči dobili su titulu princa i princeze nakon što je Čarls postao kralj 2022. odnosno 2023. zvanično preuzeo krunu.

No, pored titula, problem su i njihove biografije.

Biografija Harija

Na sajtu je princ Hari opisan sledećim rečima: "Princ Hari, vojvoda od Saseksa je humanitarac, vojni veteran, zagovornik mentalnog zdravlja i borac za zaštitu okoline.

Posvetio je život kao odrasla osoba unapređenju ciljeva prema kojima je strastven i koji podstiču trajne promene za ljude i mesta". Dalje se opisuje njegovih 10 godina u britanskim oružanim snagama, što je uključivalo dva putovanja u Avganistan.

Biografija princa Harija
printscreen/sussex.com 

"Nakon služenja vojnog roka, vojvoda je osnovao Invictus Games Foundation, platformu za ranjene, povređene i bolesne vojnike koji se bave sportom kako bi pomogli njihovu rehabilitaciju.

Međunarodni događaj globalno je slavljen prikaz otpornosti, zajedništva i atletizma koji je stekao priznanje zbog svog uticaja u slavljenju onih koji služe zemlji".

U biografiji Harija stoji i služba u vojsci
John Stillwell / PA Images / Profimedia 

Njegov profil zatim ocrtava njegov dobrotvorni rad, uključujući njegov posao osnivača ili pokrovitelja Travalyst, Sentebale, Wellchild i njegovu ulogu člana odbora African Parks.

Piše da je 2021. imenovan za vodećeg u Betterup, dobrotvornoj organizaciji koja pomaže ljudima u postizanju vrhunske mentalne kondicije. Iste godine bio je član Komisije Instituta Aspen koja se bavi problemima u protoku informacija.

Princ Hari je izostavio da je deo kraljevske porodice.
TS / Goff Photos / Profimedia 

Dodaje se: "Suosnivač je Fondacije Archewell, zajedno sa svojom suprugom Megan, vojvotkinjom od Saseksa, kako bi služili zajednicama kojima je to potrebno. u fondaciji Archewell, vojvoda i vojvotkinja predani su svojoj misiji: pokaži se, čini dobro.

Oni čuvaju vrednost da dobrotvorni rad ne bi trebao da bude "samo poklon, nego trajna misija". Par je takođe stvorio Archwell Productions za proizvodnju sadržaja koji informiše, uzdiže i inspiriše.

Završava se promocijom njegove kontroverzne knjige "Spare", u kojoj je vojvoda izneo niz senzacionalnih tvrdnji o britanskom dvoru.

Pročitajte još: "SLUČAJNO" PROCURILO KO JE SINU MEGAN UPUTIO RASISTIČKE KOMENTARE: Čuveni voditelj potvrdio i ne verujemo šta čujemo!

Biografija Megan Markl

U priči o Megan Markl samo je mali deo posvećen njenoj glumačkoj karijeri. Neko će reći - koliko uloga, toliko i reči, ali se ranije često isticala njena želja da nastavi sa tom profesijom.

Njena biografija koja je 250 reči duža, ističe sledeće: "Nakon diplomiranja ona se fokusirala na industriju zabave, a kasnije je dobila glavnu ulogu u hit seriji "'Suits" u kojoj je glumila sedam sezona.

Biografija Megan Markl.
printscreen/sussex.com 

Vojvotkinja od Saseksa Megan jeste feminstkinja i pobornik ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Njeno životno zalaganje za žene i devojke ostaje stalna nit njenih humanitarnih i poslovnih poduhvata.

Proglašena je jednom od najuticajnijih žena na svetu na raznim listama uključujući Najuticajnije osobe časopisa TIME, 25 najuticajnijih žena Financial Timesa, Variety Power of Women i Vogue 25 britanskog Voguea".

U nastavku se govori o nagradama koje je osvojila, uključujući NAACP President's Award i Robert F. Kennedy Ripple of Hope Award sa princem Harijem.

Megan Markl je sebe nahvalila u biografiji.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Piše se o njenom delovanju u okviru UN i o aktivnostima koje je obavljala kao World Vision Global Ambassador i u okviru organizacije One Young World

"Megan je takođe putovala kako bi podržala vojnu zajednicu na USO turneji, posetivši šest vojnih baza u sedam dana, uključujući Bagram u Avganistanu. Pisala je za brojne publikacije i stvorila internet stranicu o lajfstajlu "The Tig". Gostovala je kao urednica britanskog Voguea 2019. što je bio najbrže prodavani primerak u istoriji časopisa.

Megan je veliki zagovornik borbe za mentalno zdravlje, brige za porodicu i rodnu ravnopravnost. Nada se da će biti kulturni katalizator za pozitivne promene, odražavajući temeljno uverenje da je predstavljanje važno i da se zajednice mogu poboljšati učenjem, isceljivanjem i inspirativnom podrškom".

I njena i Harijeva biografija završa se time da oboje žive u Kalifroniji sa ćerkom Lilibet i sinom Arčijem, piše Daily mail, prenosi Blic Žena.

Bonus video:

Megan Markl Tiktok/suitsarmy

Izvor: Blic Žena/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!