Slavna manekenka Nataša Vojnović i jedna od prvih supermodela iz Srbije šokirala je, ali i oduševila sve novom kampanjom za italijanski brend Dsquared2 u kojoj glumi zvezdu filmova za odrasle s kraja devedesetih.

Kampanja koja nosi ime “Hardcore Ambitions” nam stiže u video formatu i teleportuje nas u 1997. godinu, na set industrije za odrasle gde beleži dešavanja i dijaloge na pauzama snimanja.

Interesantno je da iza ideje stoji niko drugi do Nadija Li Koen, umetnica, fotografkinja, model i filmmaker koja je takođe "mozak" iza jedne od Skims kampanja Kim Kardašijan

Sa Natašom na projektu glumi i Toni Vard, glumac i bivši partner Madone. Kako je preneo Journal.hr, par prolazi kroz razne situacije i razmenjuje komične dijaloge sa ostatkom ekipe – čime je slikovito dočarana atmosfera sa tipičnog seta filma za odrasle devedesetih gde su glumci dobijali dijaloge tek nakon dolaska na samo snimanje. Nadia je, po istom principu, svojim glumcima dala scenario tek kada su došli na set, te je upravo čar u nekim greškama koje su tokom snimanja pravili – a koje nisu izbačene u montaži.

Srpska manekenka je pobrala sve pohvale, a kako je poznata kao surova profesionalka, jasno je da je odluka da se glavna uloga dodeli njoj i te kako opravdana. 

No, ko je Nataša Vojnović?

Nataša Vojnović je na svetsku modnu scenu zakoračila 90-ih godina. Velike poslovne projekte dobila je 1999. godine kada je potpisala prvi ugovor sa jednom agencijom. Prve revije bile su rezervisane za najveće brendove Fendi i Balenciaga, harala je pistama na Nedeljama mode u Parizu i Milanu, a prva modna kampanja bila je ni manje ni više nego za Chanel.

Nataša je u intervju za Elle ispričala šta je smatrala svojom glavnom prednošću u svetu modelinga.

''Od početka sam znala da lepota nije moj glavni adut. Pre neka sumanuta snaga, moć transformacije i odsustvo straha. Uostalom, došla sam iz zemlje u kojoj je vladalo ludilo devedesetih. Šta je moglo biti gore od toga?"

"Ne znam da li sam se probudila kao model, ali sam sigurno već bila glumica. Šta ti drugo preostaje nego da se pretvaraš, kad si rođen mršav, i to u Brčkom, gde svi zbog toga upiru prstom u tebe i viču: Vidi nje, bolan! Ni dečku koji mi se sviđao nisam mogla da priđem jer sam mu bila 'ortak'. Za kike me drugovi nisu vukli jer smo u svemu bili ravnopravni. Eto odakle je došla ta pegava divljakuša koja je stalno morala da objašnjava da nije muško", ispričala je svojevremeno za Elle.

Iako je 2019. godine rodila ćerku, Nataša Vojnović je istakla da nikada neće odustati od posla kojim se bavi. Mada, i nije da nije imala razloga za to. Kako kaže, posao u Njujorku joj je pomogao da prvi put oseti kako izgleda kada ti najbolja drugarica ukrade posao, kada te agencija sabotira i kada ti ljudi spletkare.

Želela je da napusti Srbiju, a moda joj je to omogućila

"Svakodnevno sve više shvatam kakav uticaj je imao rat u Bosni i Hercegovini 1992. Živela sam u jednom gradiću u Bosni, bila sam devojčica u centru pažnje. Volim da budem u centru pažnje. Kada sam imala 12 godina roditelji su mi rekli da ćemo se preseliti u Beograd zbog bezbednosti - kraj detinjstva. Tata je bio vojno lice, umro je tokom sukoba i tako sam dobila jasnu ideju: što pre napustiti Srbiju, a moda mi je to omogućila", rekla je Nataša u intervjuu sa Eniom Kapasom, dizajnerom modne kuće "Costume National" i dodala:

"Bilo je mafije, bez ikakvih pravila, ako si bila divlja, ostanak bi bio opasan. Njujork, gde sada živim, je savršen. Amerikanci su puni pravila, zabrana! Znaš kako zovu Balkan? Zemlja krvi i meda", rekla je Nataša.

Ljubavni život

Nataša je u ljubavi sa Beograđaninom Miljanom Boškovićem, instruktorom snoubordinga i kajtsurfinga. Njih dvoje zavoleli su se na plaži na Adi Bojani, a iskrice između njih planule su gotovo istog časa.

Njih dvoje su 2018. godine, nakon sedam godina zabavljenja, dobili ćerkicu Goru.

"Znala sam da moram da usporim, da manje radim i putujem. Trebalo je da se opustim. Odrekla sam se kafe, slatkiša i svega što me je ubrzavalo. Čak i cigareta. Razmišljala sam, Nataši koja je sa 12 godina izgubila detinjstvo cigareta je bila potrebna zbog buntovništva, ali ovoj Nataši više ne treba. Otišla sam na Havaje mesec dana, završila školu za učitelja joge. Posle 200 sati joge, uradila sam test za trudnoću. I nismo očekivali čudo" ispričala je Nataša za magazin “Gloria”.

Pročitajte još: "PEGAVA DIVLJAKUŠA KOJA JE MORALA DA OBJAŠNJAVA DA NIJE MUŠKO" Priča srpske manekenke koja u 5. deceniji hara pistama

Iako su preko deceniju zajedno, ne razmišljaju o venčanju.

"Ne žurimo. Miljan mi je to predlagao, ali srce je važnije od papira. Svakako ćemo jednog dana to uraditi. Možda kad budemo imali 70 godina. To bi bilo lepo, krunisati vezu posle mnogo zajedničkih godina, a ne na početku i onda se raspasti sa osmehom", rekla je Nataša pre nekoliko godina za Gloriju.

No, iako ih ne vezuje papir, Miljan je uvek bio uz nju i u dobrom i u lošem, ali i ona uz njega.

"Sve što nam se dešavalo u životima prošli smo zajedno, ništa nismo krili jedno od drugoga. Nikada se nisam plašila njegovih tamnih strana, a ni on mojih. Svesni smo da ih ima svaki čovek i uprkos takvim trenucima nikada nismo odustajali jedno od drugog. Prosto, kad nekog voliš, voliš ga onakvog kakav jeste. Drugačije ne bi ni bila reč o ljubavi. A ja Miljana volim. Uz njega rastem, on me čini boljom osobom, razvija ono najlepše u meni", rekla je manekenka.

Bonus video:

SRPSKA MANEKENKA U NAJBOGATIJOJ SVETSKOJ FILMSKOJ INDUSTRIJI! Stanković o mužu, detetu, životu: SLAVE SRPSKE PRAZNIKE!  Kurir televizija

Izvor: Journal.hr/Elle.rs/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!