Pored Bell Hadid, Amber Valette, Madonine ćerke i drugih svetskih supermodela, novo lice MUGLER kampanje je i srpska manekenka Nataša Vojnović.

Decenijama kasnije Nataša je u modelingu i dalje na vrhu, a to dokazuje i novom Mugler kampanjom u kojoj je jedno od glavnih lica. U videu pogledajte više.

- Ne znam da li sam se probudila kao model, ali sam sigurno već bila glumica. Šta ti drugo preostaje nego da se pretvaraš, kad si rođen mršav, i to u Brčkom, gde svi zbog toga upiru prstom u tebe i viču: Vidi nje, bolan! Ni dečku koji mi se sviđao nisam mogla da priđem jer sam mu bila 'ortak'. Za kike me drugovi nisu vukli jer smo u svemu bili ravnopravni. Eto odakle je došla ta pegava divljakuša koja je stalno morala da objašnjava da nije muško', ispričala je svojevremeno za Elle.

Nataša Vojnović je na svetsku modnu scenu zakoračila 90-ih godina. Velike poslovne projekte dobila je 1999. godine kada je potpisala prvi ugovor sa jednom agencijom. Prve revije bile su rezervisane za najveće brendove Fendi i Balenciaga, harala je pistama na Nedeljama mode u Parizu i Milanu, a prva modna kampanja bila je ni manje ni više nego za Chanel.

Iako je 2019. godine rodila ćerku, Nataša Vojnović je istakla da nikada neće odustati od posla kojim se bavi. Mada, i nije da nije imala razloga za to. Kako kaže, posao u Njujorku joj je pomogao da prvi put oseti kako izgleda kada ti najbolja drugarica ukrade posao, kada te agencija sabotira i kada ti ljudi spletkare.

Želela je da napusti Srbiju, a moda joj je to omogućila

- Svakodnevno sve više shvatam kakav uticaj je imao rat u Bosni i Hercegovini 1992. Živela sam u jednom gradiću u Bosni, bila sam devojčica u centru pažnje. Volim da budem u centru pažnje. Kada sam imala 12 godina roditelji su mi rekli da ćemo se preseliti u Beograd zbog bezbednosti - kraj detinjstva. Tata je bio vojno lice, umro je tokom sukoba i tako sam dobila jasnu ideju: što pre napustiti Srbiju, a moda mi je to omogućila - rekla je Nataša u intervjuu sa Eniom Kapasom, dizajnerom modne kuće "Costume National" i dodala:

Nataša Vojnović
Profimedia 

- Bilo je mafije, bez ikakvih pravila, ako si bila divlja, ostanak bi bio opasan. Njujork, gde sada živim, je savršen. Amerikanci su puni pravila, zabrana! Znaš kako zovu Balkan? Zemlja krvi i meda - rekla je Nataša.

"Plašim se društvenih mreža"

Za razliku od mnogih devojaka danas, Nataša ne voli društvene mreže.

- Plašim ih se. Volim tajnovitost i sviđa mi se da živim u trenutku. Mnogi misle samo na fotografisanje zbog šerovanja. Kada mi je baka umirala, želela sam da uzmem aparat i da je slikam. Moj stric me je vratio na zemlju rečenicom: "Idi Nataša, pokušaj da se setiš svih ovih momenata!".

Zanimaju me samo autentične veze. Nekada i po 10 dana ne pregledam mejl i mobilni držim na vibraciji. Nemam negativan odnos prema društvenim mrežama sve dok se ne zloupotrebe i ne postanu zavisnost. Lajk svako voli jer želi da se dopada drugima, da bude priznat - rekla je Nataša Vojnović za italijanski list “Korijere dela sera”.

Nataša Vojnović
Profimedia 

Nataša je u ljubavi sa Beograđaninom Miljanom Boškovićem, a imaju ćerku Goru.

- Znala sam da moram da usporim, da manje radim i putujem. Trebalo je da se opustim. Odrekla sam se kafe, slatkiša i svega što me je ubrzavalo. Čak i cigareta. Razmišljala sam, Nataši koja je sa 12 godina izgubila detinjstvo cigareta je bila potrebna zbog buntovništva, ali ovoj Nataši više ne treba. Otišla sam na Havaje mesec dana, završila školu za učitelja joge. Posle 200 sati joge, uradila sam test za trudnoću. I nismo očekivali čudo - ispričala je Nataša za magazin “Gloria”.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!