Kada su u javnost procurila pisma Eštona Kučera i Mile Kunis u kojima su pohvalno pričali o svom kolegi Deniju Mastersonu tokom suđenja za silovanja nekoliko žena, malo je reći da je svet ostao u potpunom šoku.

Iako su žrtve iznele dokaze za svoje tvrdnje, nakon čega je bilo jasno da Masterson nije nikakvo nevinašce te da mu slede decenije u zatvoru, Kučer i Kunis su ipak odlučili da sudu pošalju pismo kako bi mu se smanjila kazna, govoreći za kolegu iz serije "Vesele sedamdesete" da im je "uzor", te da je on "dobar čovek".

Deni Masterson silovao tri žene

Podsetimo, Deni Masterson, poznatiji kao Stiven iz "Veselih sedamdesetih" proglašen je krivim po dvema tačkama optužnice za silovanje nakon ponovljenog suđenja, s obzirom da se prvi put u sve mešala sajentološka crkva.

Masterson je uz upotrebu sile zlostavljao tri žene, izmeđuostalog i svoju bivšu devojku.

Žene drogirao pićem kako bi mogao da ih siluje. Istakli su da je iskoristio svoj uticaj u Sajentološkoj crkvi, a sve tri žene su takođe bile pripadnice iste crkve, kako bi decenijama mogao da izbegava posledice.

Inače, advokat odbrane Filip Koen rekao je da su tužiteljke njegovog klijenta prikazale kao "komandantsko strašno, uvredljivo čudovište", a u jednom trenutku je grublje odnose pravdao time da je Masterson "loš ljubavnik", što je bilo tada dobro poznato, a ne loša osoba" što je šokiralo ljude.

Masterson je toliko brutalno zlostavljao žrtve da nije prestajao sa odnosima ni kada bi one povraćale.

Srećom po žrtve i oštećene u slučaju, Deni je ipak osuđen dobivši maksimalnih 30 godina zatvora, ali pravda još uvek nije bila zadovoljena kada je reč o slavnom glumačkom paru. 

Javnost je bila besna s obzirom da je u vreme kada su Ešton i Mila poslali pismo, već bilo jasno da je Masterson kriv, zbog čega su ih mnogi pitali da li bi to isto uradili da je, ne daj bože, na mestu jedne od žrtava njihova ćerke.

Nakon ogromne osude, par se oglasio i mnogi su imali istu rekaciju - bolje da nisu. Oni su se oglasili na Instagramu uz video izvinjenje u koje gotovo niko nije poverovao.

"Svesni smo bola koji smo prouzrokovali pismima koje smo pisali o Deniju Mastersonu", počeo je priču Kučer.

"Mi podržavamo žrtve, to smo radili kroz čitav naš rad u prošlosti i nastavićemo to da radimo u budućnosti", dodala je Mila Kunis, dok je sedela pored supruga.

Kučer je objasnio da je Mastersonova porodica kontaktirala Milu i njega da napišu pisma kako bi "predstavili osobu koju su poznavali 25 godina".

"Pisma nisu pisana da ospore legitimnost pravosudnog sistema ili sudijine presude. Nameravali smo da ih sudija pročita, ali da to ne utiče na svedočenja žrtava ili ih ponovo traumatizuje na bilo koji način. Nikada to ne bismo uradili i žao nam je što se sve ovako desilo", rekao je bračni par.

Video-snimak se završava Milinom rečenicom: "Naša srca su uz svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, zlostavljanja ili silovanja."

Kada su Kučer i Kunisova objavili snimak, jedna od žena koju je Masterson silovao, označena kao Džejn Do #1 u ovom slučaju, dala je mišljenje o ovom izvinjenju, ispričavši koliko je povređena novinaru Jašaru Aliju, koji je objavio to na platformi Iks (bivšem Tviteru):

"Ovaj video je užasno uvredljiv i bolan. Nadam se da su naučili važnost samoedukacije i kada treba svoje privilegije da koriste, posebno Ešton, koji tvrdi da radi sa žrtvama seksualnih zločina", samo je jedna od stvari koju je rekla novinaru ova žrtva.

Takođe, mnogi njihovi fanovi su ogorčeni njihovim izvinjenjem, koje liči na glumu, kako se navodi, a mnogima smeta to što su koristili "niz sajentoloških fraza" u porukama u kojima su svedočili o Mastersonovom karakteru.

Deni Masterson osuđen je na 30 godina.
Lisa O'Connor / Zuma Press / Profimedia 

Mila Kunis je u pismu Mastersona nazvala "sjajnim prijateljem, pouzdanim, pre svega, bratskom figurom", navevši da je "njegova iskrena briga za sve oko sebe i posvećenost nešto što ga čini uzorom", dok je Ešton naveo da je Masterson "ljubazan, vredan i sve tretira kao jednake".

Mila Kunis je u superlativu pričala o Mastersonu.
Shutterstock 

Pročitajte još: SVI SU GOVORILI DA MOŽE BOLJE OD NJEGA NARKOMANA: Izvukao se i danas je drugi čovek a ona branila silovatelja pa propala

Nakon javne bruke, ni glumac, ni glumica nisu se mogli videti u javnosti, sve do pre nekoliko nedelja. Tada su paparaci uslikali Eštona Kučera, iako je on pokušao da im se skloni iz vidokruga. Bio je vidno neraspoložen.

Sada su fotografi "uhvatili" i Milu, no ona je, za razliku od svog supruga, imala osmeh od uha do uha, a mnogima se to nije dopalo.

"Kako se ona ponaša kao da je sve zaboravljeno i oprošteno", "Ona stvarno misli da smo zaboravili njihovu lošu glumu", "Ova žena nema srca ni emtatije", pisali su ljudi i poručivali da više neće gledati njihove filmove, kao i da će bojkotovati sve njihove projekte. 

Mila Kunis prvi put u javnosti.
TheCelebrityfinder/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Činjenica je da je potez Kučera i Kunis trajno naškodio njihovoj reputaciji, a da li će od svega ikada uspeti da se "operu", ostaje da vidimo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE" Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!