Vesti da je Kejt Midlton hospitalizovana iznenadile su i zabrinule javnost, naročito nakon što se saznalo da je u pitanju operacija abdomena, te da će u bolnici provesti dve nedelje, dok će sam oporavak trajati od dva do tri meseca. 

Podsetimo, Kensingtonska palata juče se oglasila i otkrila detalje stanja omiljene vojvotkinje koja se u javnosti nije mogla videti nakon tradicionalne božićne šetnje. 

"Njeno kraljevsko visočanstvo princeza od Velsa primljena je juče u londonsku kliniku zbog planirane operacije abdomena. Operacija je bila uspešna i očekuje se da će ostati u bolnici 10 do 14 dana, pre nego što se vrati kući i nastavi sa oporavkom. Na osnovu trenutnih saveta lekara malo je verovatno da će se vratiti na javne dužnosti pre Uskrsa", piše u saopštenju.

"Princeza od Velsa ceni interesovanje koji će ova izjava izazvati. Nada se da će javnost razumeti njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni.

Kensingtonska palata će stoga pružati informacije o oporavku Njenog kraljevskog visočanstva samo kada postoji nešto značajno što treba podeliti.

Princeza od Velsa želi da se izvini svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora da odloži svoje nadolazeće obaveze. Raduje se povratku, što je više moguće i što je pre moguće", stoji u objavi.

Kejt Midlton je operisana i neće se vraćati na dužnost do Uskrsa.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Očekivano, javila su se nagađanja o stanju Midlton, a sada su i izvori u palati otkrili nove detalje. Pre svega, otkriveno je da se Kejt dobro oseća, te da oporavak teče. Nije hitno prebačena u bolnicu i njeno stanje se nije razvilo tokom vikenda, kako se isprva mislilo i kako su britanski mediji objavili.

Povodom čitave situacije oglasili su se i pojedini lekari te prokomentarisali šta je moguć uzrok. Tako je doktorka opšte medicine Zoe Vilijams za The Sun rekla da bi to moglo da bude "nešto što ju mučilo ceo život i što nije stigla da reši", ali nije isključila ni da je u pitanju problem koji je nedavno izašao na videlo.

Kejt Midlton je možda duže vreme imala problem koji nije mogla da reši.
GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia 

Oglasila se i dr Debora Li iz Dr Fox Online Pharmacy i za The Express rekla sledeće: "Nakon operacije abdomena većina pacijenata ostaje u bolnici četiri do sedam dana. Nakon laparoskopske operacije to se smanjuje na dva do četiri dana.

Jako sve zavisi od toga šta je tačno urađeno. Ako pacijent mora da bude na intenzivnoj nezi, verovatno će boravak u bolnici biti znatno duži. Može da prođe dva meseca ili duže da se pacijent nakon toga oseća prijatno i da može da se normalno kreće", prenosi Mirror.

Cela situacija je, neočekivano, pokrenula i staru priču o intervenciji koja je vojvotkinja imala kao dete. 

Pročitajte još: PITALI SU AI KAKO ĆE PRINCEZA ŠARLOT IZGLEDATI KADA ODRASTE I... NISTE SPREMNI ZA REZULTAT: Ne možemo da je se nagledamo

Naime, mnogima je promaklo da Kejt Midlton sa leve strane ima ogroman ožiljak koji se proteže iza uha. Vojvotkinja ga je godinama uspešno skrivala, ponajviše odabirom frizure. 

Zato ne čudi što se mogu naći svega par fotografija na kojima se ožiljak vidi. Kako je ranije rečeno iz palate, reč je o intervenciji koju je vojvotkinja imala kao dete. 

Prema Marie Claire, dogodilo se to da je Kejt otkrila izraslinu na glave dok je bila u školi, nakon čega ju je majka odvela na hitnu operaciju uklanjanja, u suštini, benignog tumora.  

U knjizi Kejti Nikols, član školskog osoblja Marlboroa (škole koju je pohađala vojvotkinja), En Pačing je rekla da se kroz maglu seća šta se dogodilo. "Sećam se incidenta i njene operacije. Ne sećam se da se na hokejaškom terenu bilo šta dešavalo što bi imalo veze sa izraslinom na glavi. Ketrin je imala operaciju za vreme semestra. Vratila se u školu ubrzo nakon toga. Kao i obično, nije se ponašala kao da je to bilo velika stvar za nju", objasnila je Pačing insinuirajući da je vojvotkinja zadobila ožiljak na terenu, a ne da je reč o izraslini.

Ljudi su počeli da primećuju ožiljak tek pre nekoliko godina i tada je Bakingemska palata objavila izjavu u kojoj je pisalo: "Ožiljak je povezan sa operacijom u detinjstvu", ali dodatnih informacija nije bilo, te nije poznato da li je Midlton zaista imala nezgodu ili problem sa, kako se spominjalo, izraslinom.

David Abiaw / Shutterstock Editorial / Profimedia, Photoshot / Avalon / Profimedia Pogledajte kako je nekad izgledala Kejt Midlton pre nego što je postala deo kraljevske porodice.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti TikTok/royallover805

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!