Barbara Dejli Bejklend, čuveni model i bogatašica dokaz je da knjizi ne treba suditi po koricama. Ova prelepa žena po čijoj priči je snimljen i kultni film "Savage Grace" sa Džulijen Mur u glavnoj ulozi, zanosnim likom skrivala je istinski izopačeno lice koje je najviše zla nanelo upravo njenom sinu. 

U očima sveta, ona je bila žena koja je imala sve. Bila je udata za atraktivnog i šarmantnog Bruksa Bejklenda, čiji je deda bio hemičar Leo Bejklend, pronalazač plastike. Bila je istaknuta osoba u društvu, nazivana je jednom od deset najlepših devojaka Njujorka i bila je model za Vogue i Harper's Bazaar, piše na Wikipediji.

Ali iza raskoši i novca skrivalo se ludilo koje joj je na kraju i presudilo. No, da krenemo od samog početka. Barbara je imala samo 10 godina kada joj se otac ubio. Svoju smrt je iscenirao tako da je sve izgledalo kao nesrećni slučaj, tako da je porodica mogla da nasledi njegov novac. S druge strane, njena majka je imala nervni slom nekoliko godina pre njenog rođenja. Barbara je nasledila genetiku svoje majke, jer je bila sklona teškim ispadima u ponašanju.

I njen suprug, Bruk Bejklend je priznao da je Barbara bila lepa i samouverena, ali da je njihov brak propao jer ga je ona varala i lagala. Prva njena velika laž je bila na samom početku njihovog braka. Rekla je Bruku da je trudna, on ju je oženio, ali ona nije nosila dete.

Ipak, par godina kasnije par je dobio prvog naslednika, sina Entonija Tonija Bejklenda kojeg je porodica predstavljala društvu kao čudo od deteta sa svetlom budućnošću.

Međutim, Toni je tokom svoje mladosti pokazivao sve češće znake šizofrenije sa paranoidnim tendencijama, a njegovo nestalno ponašanje izazivalo je zabrinutost među porodičnim prijateljima. Na kraju mu je i dijagnostikovana šizofrenija; međutim, njegov otac je u početku odbijao da ga leče psihijatri, profesija za koju je verovao da je "nenormalna".

Onda je Toni otkrio i da je gej, a tek to se nije uklapalo u svet koji su njegovi roditelji stvorili. Barbara je očajnički želela da se njen sin oženi, pa mu je dovodila prostitutke i žene "lakog morala", a sve u nameri da "izleči svog sina od homoseksualnosti".

U isto vreme, njen i Bruksov brak bio je pred pucanjem. Nakon što je imao aferu sa jednom od Tonijevih drugarica iz razreda, i pored nesposobnosti da se izbori sa homoseksualnošću njihovog sina, Bruks se razveo od Barbare sredinom šezdesetih.

Pročitajte još: ĆERKA DRUGOG NAJBOGATIJEG ČOVEKA SE UDALA ZA BRATA: I njen otac oženio rođaku, a bio opsednut prostitutkama i orgijama

Ona je tada uveliko bila svetski putnik, te se sa svojim sinom preselila u London. Njih dvoje su bili nerazdvojni i gotovo zavisni jedno od drugog, a sve zbog Barbarine misije da "preobrati" svog sina

Kako mu druge žene nisu "otvorile oči", ona je odlučila da ona bude ta koja će uspeti da ga "unormali". Ona je čak i svojim najbližima govorila: "Mogla bih da preobratim Tonija samo kada bih ga mogla odvući u krevet".

Toni je postajao sve više i više opsedan u svojoj sopstvenoj kući, što je ostavilo užasne posledice na njegovo mentalno zdravlje. A onda je 1972. godine sasvim izgubio razum.

Navodno je nasrnuo na majku kuhinjskim nožem, ali je Barbara uspela da pobegne. Toni je kasnije otišao kod psihijatra. Psihijatar je kontaktirao Barbaru i rekao je da se plaši da bi je Toni mogao ubiti. Barbara je sve to lako odbacila. Smatrala je da to Toni neće uraditi nikad.

Skoro tri nedelje kasnije, 17. novembra 1972, Toni Bekeland je uradio upravo ono na što je njegov psihijatar upozorio. U njihovom londonskom penthausu, Toni je svoju majku ubio tako što ju je ubo pravo u srce.

Detektiv je kasnije ispričao da je zatekao Tonija sasvim distanciranog. Naime, on je mirno naručivao kinesku hranu preko telefona kada je pristigla policija. 

Nakon ubistva majke zatvoren je u psihijatrijsku ustanovu visoke bezbednosti gde je lečen godinama, da bi bio pušten na slobodu 21. jula 1980. zahvaljujući pomoći uticajnih prijatelja.

Džulijen Mur u filmu "Savage Grace".
CAP/FB / Capital pictures / Profimedia 

Po izlasku se preselio u stan svoje bake u Njujorku. Posle manje od nedelju dana boravka tamo, pokušao je nožem da ubije baku. Žena je preživela, a Toni je završio u zatvoru. Dan pre suđenja, Toni je nađen u ćeliji sa plastičnom kesom preko glave. Ubio se gušenjem.

U epitafu koji je napisao Bruks Bejkelend, on je svog sina nazvao "ogromnim neuspehom inteligencije"

Bonus video:

ADVOKAT EMILIJA PETROVIĆ: Pedofilija i incest su dva odvojena krivična dela Kurir televizija

Izvor: Stil/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!