Pre samo samo nekoliko dana, 29. decembra, bila je destogodišnjica od nesreće u kojoj je legenda Formule 1, Mihael Šumaher, bio teško povređen. 

Podsetimo, on je tada doživeo nezgodu u francuskom odmaralištu Meribel, kada je glavom udario u stenu dok je skijao van staze. Iako je nosio kacigu, povrede su bile veoma teške, te je helikopterom odmah prebačen u bolnicu. Nakon dve operacije, Šumaher je stavljen u medicinski indukovanu komu na šest meseci kako bi smanjili oticanje mozga.

Šumaher je prebačen u drugu bolnicu u Lozani, u Švajcarskoj, nakon što je izašao iz kome 2014. i nakon 250 dana mu je na kraju dozvoljeno da se vrati u svoj dom na Ženevskom jezeru.

Šumaher je doživeo veliku nesreću.
OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia 

Od tog trenutka o njegovom stanju praktično se ne zna ništa, a supruga Korina, njihova deca i najbliži prijatelji i porodica trude se da javnosti otkriju što manje. 

Međutim, sada je jedan od najbližih Šumaherovima odlučio da otkrije neke detalje stanja proslavljenog sportiste. Reč je o bivšem šampionu F1 Sebastijanu Fetelu koji je bio i ostao jedan do najboljih Mihaelovih prijatelja. Fetel je nedavno otkrio njihovu vezu u intervjuu.

"Još uvek je jako, jako teško i loše, i iako ne želim to da uradim, moram da prihvatim da se on bori i da mu ne ide dobro. Naravno da mu želim samo najbolje. On je i dalje veoma često tema, i često mislim o svemu u tišini,", rekao je za RTL, prenosi sports.ndtv.com.

Fetel je otkrio i kako je reagovao na srceparajuću vest o Šumaherovoj skijaškoj nesreći krajem decembra 2013. godine.

"Prve misli su naravno bile na poslednjem zajedničkom razgovoru", seća se Fetel. "Rekao sam mu da ću biti otac i šta nas čeka. Samo mi nedostaje moj prijatelj. Bio bi toliko važan poslednjih godina. Imao bih toliko pitanja i sigurno je mogao da pruži toliko odgovora ili inspiracije".

Inače, nemačka publikacija BILD objavila je novi izveštaj u kojem tvrdi da ima sveže detalje o svakodnevnoj rutini Mihaela Šumahera na 10. godišnjicu te nesreće.

Više publikacija poput Daily Maila, PlanetF1 citiralo je izveštaj koji pruža nove informacije o Mihaelu Šumaheru.

Prema izveštaju, Mihael Šumaher je vožen u automobilu Mercedes AMG da bi stimulisao mozak poznatim zvucima. To je učinjeno, navodi se u izveštaju, jer je trkački velikan proveo više od dve decenije u Formuli jedan ili u drugim klasama.

U izveštaju se dodaje da Mihael Šumaher dobija 24-časovnu negu, a privatna ambulanta se nalazi u njegovoj bivšoj kancelariji. Njegovo blagostanje obezbeđuje 15 lekara i njihovih asistenata. Međutim, i dalje stanje nije najbolje, a mnogobrojne intervencije nisu dale očekivane rezultate.

Da stanje nije idealno nehotice je potvrdio i njegov sin Mik, koji je i sam krenuo stopama slavnog oca i kako se čini, uskoro će voziti i sam za Mercedes. On je pre izvesnog vremena otkrio da mu je najteže to što o svojoj karijeri nije mogao da priča sa ocem.

Mik Šumaher progovorio o stanju svog oca.
SilverHub / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Tata i ja bismo se razumeli na drugačiji način, jer govorimo sličan jezik. Jezik moto sporta. Imali bismo o čemu da razgovaramo. O tome najviše razmišljam, mislim da bi nam bilo sjajno. Svega bih se odrekao samo da to imam", opisao je Mik tugu koju oseća jer ne može najlepše stvari u životu da podeli sa ocem, čime je jasno potvrdio i to ne toliko dana da Mihael ne može da priča, te da su glasine da je gotovo u vegetativnom stanju istinite.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"CRNE TAČKE" GLAVNI UZROK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U SRBIJI?! Stručnjak za saobraćaj: Postoji način da se one lako utvrde i otklone Kurir teleivizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!