Princ Hari je možda bio pun samopouzdanja kada se pojavio na suđenju u Britaniji ranije ove godine, i zadovoljno se smeškao okupljenim novinarima, no ponovo se dokazala ona stara da "ko visoko leti, nisko pada" s obzirom da je izgubio spor spor u samoj završnici.

Podsetimo, on se našao na sudu sa The Mail on Sunday (TMOS), a među brojnim tužbama koje je mlađi sin kralja Čarlsa Trećeg podneo protiv britanskih novina, jedna se odnosi na članak koji se odnosi na njegovu policijsku zaštitu kada boravi u poseti Velikoj Britaniji.

U spornom članku, objavljenom u februaru 2022, Hari se pogrešno, prema njegovoj odbrani, optužuje da je "lagao" i da je "pokušao da zadrži kao tajnu" zahtev upućen vladi da mu dodeli policijsku zaštitu dok boravi u Velikoj Britaniji.

PRinc Hari našao se na sudu pre nekoliko meseci.
TS / Goff Photos / Profimedia 

Pošto je na sudu njegova tužba odbijena, pravosuđe mu je naložilo da plati skoro 50.000 funti do 29. decembra.

Hari i njegova supruga Megan Markl su napustili kraljevsku porodicu i Veliku Britaniju, tako da više nemaju pravo na policijsku zaštitu na račun britanskih poreskih obveznika.

Hari i Megan su napustili kraljevsku porodicu i nemaju pravo na policijsku zaštitu.
WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kraljev sin, koji stoga ponekad mora da pribegne privatnoj zaštiti o svom trošku, tražio je da bude u mogućnosti da koristi policijsku zaštitu, plaćajući svojim ličnim sredstvima, kada se nalazi u Velikoj Britaniji. Sud je taj zahtev odbio u maju.

Pročitajte još: NOVINAR JAVNO IZBLAMIRAO HARIJA: Pitao ga "da li mu je NOVAC BITNIJI OD PORODICE", njegova reakcija zapalila internet

Hari je potom pokrenuo drugi postupak, u kojem osporava prestanak sistematske podrške njegovoj bezbednosti kada se nalazi u rodnoj zemlji.

Harijeva žalba protiv britanskog ministarstva unutrašnjih poslova odnosi se preciznije na odluku koju su vlasti donele u februaru 2020. da mu daju policijsku zaštitu samo od slučaja do slučaja.

Bonus video:

"PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP" Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON Kurir televizija

Izvor: N1/Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!