Šmirglala sam, sama brusila krov, bila zatrpana prašinom - pričala je u emisiji "Praktična žena" Mina Nikolić, ćerka Marka Nikolića, objašnjavajući kako je napravila sebi čamac po imenu "Žana", kojim voli da plovi.

Iako je igrala u seriji "Žigosani u reketu", a nedavno snimila i film "Pored tebe", koji će publika imati priliku da vidi sledeće godine, Mina ne spada u one glumce koji sede i čekaju da im se desi uloga života kako bi konačno bili srećni. Ona između glumačkih angažmana radi u kafiću i vreme posvećuje malim, ličnim zadovoljstvima. Kao što je plovidba, za koju je nedavno stekla dozvolu.

Ljubav prema vodi nasledila je od svog oca, nedavno preminule glumačke legende Marka Nikolića, koji je slavu stekao ulogom Gige Moravca u seriji "Bolji život". 

"Tatin i moj odnos bio je veoma lep, divno smo se družili i svuda išli zajedno. Kad sam bila mala, mama Dubravka radila je u apoteci u Pančevu, pa je o meni najčešće brinuo tata: dolazio je po mene u vrtić, vodio me kod lekara, ali i na sva snimanja i probe, čak i kostimske, kao i na predstave. Odlazili smo i na pecanje, u kojem je beskrajno uživao, kao i na brod," ispričala je jednom prilikom Mina.