Novi dan, novi razlog za glavobolju kralja Čarlsa. Kao da čitav haos oko njegovog sina Harija i silnih intervjua, dokumentarca i biografije nije bio dovoljan, već je sada još jedna knjiga u svega par dana uspela da ponovo zatrese kraljevski dvor. 

U pitanju je delo Omida Skobija "Endgame" koje je već sada ocenjeno kao prilično kontroverzno. Inače je reč o novinaru koji je bio blizak, pogađate, sa Megan i Harijem, te je o sadašnjem kralju Engleske i te kako "opleo". Skobi je važio i za nezvaničnog potparola princa Harija, iako danas tvrdi da sa njim nije prijatelj. 

Kralj Čarls je navodno razmažen.
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U novom štivu on se dotakao nekih bizarnih navika kralja Čarsa i okarakterisao ga kao "razmaženog". Inače, nakon što su pojedini detalji knjige procurili u javnost, paparaci su se utrkivali da uslikaju kralja Čarlsa, a pre svega njegove cipele upravo zato što su jedna od tema u knjizi. 

Omid Skobi tvrdi da kralj traži da zaposleni peglaju i same pertle. "Kada se pertle i najmanje pohabaju, član osoblja ih mora brzo zameniti novim, ispeglanim parom pertli. Postoji čak i glasina (koju su, za divno čudo, izvori potvrdili) da Čarls voli da mu neko istisne tačno 2.5 centimetra paste za zube na njegovu četkicu pre spavanja", napisao je Skobi, piše Daily mail dok The Sun otkriva šokantne porodične detalje pa navodi da je monarh mlađeg sina sina Harija nazvao "ona budala" nakon što je vojvoda od Saseksa objavio detalje porodičnih svađa u Netfliksovom dokumentarcu, krajem prošle godine.

Međutim, ovo nije prvi put da se pisalo o bizarnim navikama kralja. U biografiji "The King: The Life of Charles III", objavljenoj 8. novembra prošle godine, Kristofer Andersen piše da je bivši kraljev sobar od poverenja, Majkl Foset, bio zadužen za brigu o plišanoj životinji — kada je Čarls bio u četrdesetim.

Svaki put kada je igračku bilo potrebno popraviti, bivša kraljevska dadilja Mabel Anderson je izvođena iz penzije kako bi izvršila neophodne popravke.

Prema rečima bivšeg sobara, penzionisana dadilja "bila je jedino ljudsko biće koje je smelo da prinese iglu i konac plišanom medvedu princa Čarlsa. Bio je već u četrdesetim godinama i svaki put kada je tog medveda trebalo popraviti, pomislili biste da je to njegovo sopstveno dete koje ima tešku operaciju", piše Andersen.

"Za nekoga ko je rekao da je bio maltretiran kao dete, princ Čarls je očigledno uživao u maltretiranju nas", rekao je Andersenu zaposleni u Hajgrouvu. "Mogao je da bude prijatan i ljubazan, ali je isto toliko vremena bio neraspoložen i zao. Nije dvaput razmišljao o tome da te uvredi ako nešto pogrešno uradiš".

Još jedan bivši sobar, Ken Stronah - koji je dugi niz godina bio zadužen za pranje prinčevog donjeg veša i ušuškavanje u krevet sa njegovim voljenim plišanom medvedom se složio.

Stronah u knjizi tvrdi da je video Čarlsa, usred svađe sa svojom tadašnjom ženom, princezom Dajanom, kako grabi teške drvene čizme i baca ih na nju, za dlaku promašivši joj glavu samo zato što mu je zamerila medveda, a vi procenite da li u svim tim pričama zista ima istine.

Pročitajte još: ONO ŠTO SADA VILIJAM RADI KEJT JE NEOPROSTIVO: Krenuo Čarlsovim stopama i ponavlja bolesnu stvar koja je Dajanu ubila

Bonus video:

SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao "pametnija posla", OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!