Poslednja, šesta sezona serije "Kruna", očekivano, podigla je ogromnu prašinu u javnosti, a autori su se dotakli škakljivih tema od kojih je kraljevska porodica više nego zazirala. Akcenat je na odnosu princeze Dajane i Dodija al Fajeda, kao i događajima koji su prethodili saobraćajnoj nesreći u Parizu u kojoj su njih dvoje 31. avgusta 1997. izgubili živote.

Upravo ovaj odnos glavna je tema finalne sezone "Krune", a navodno ni Vilijam ni Hari ne žele da gledaju ostvarenje. Posebno problematično bilo je to što se u jednom delu njihova majka pojavljuje kao duh što je izazvalo ogromne kritike. 

Odnos princeze Dajane sa Dodijem al Fajedom bio je tema poslednje sezone "Krune".
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Međutim, kako je zaista izgledala veza Dodija i lepe Ledi Di? Princeza je imala 36 godina kada je poginula, a Dodi al Fajed je bio godinu dana mlađi. Muškarac uz kog je princeza želela da počne novi život, bio je sin egipatskog milijardera Mohameda al Fajeda koji je umro ranije ove godine.

Dodi al Fajed bavio se produkcijom, obrazovao se u rodnom Egiptu, Londonu i Švajcarskoj. Imao je dva polubrata i dve polusetsre. Njegova majka Samira Kašogi bila je progresivna autorka iz Saudijske Arabije koja je poticala iz bogate porodice.

Fatalna bivša koju je voleo pre Dajane

Vezu sa Dajanom počeo je 1996. koja se 1995. razvela od Čarlsa - tadašnjeg princa od Velsa, a sadašnjeg britanskog kralja. Pre te veze zabavljao se sa američkim modelom Keli Fišer koju u seriji glumi Erin Ričards koja se u seriji sukobljava sa Dodijem zbog njegove romanse sa Lejdi Di.

U stvarnom životu mnogi nisu znali za vezu bogatog Egipćanina i Amerikanke sve dok se taj odnos nije završio.

Keli Fišer rođena je u Kentakiju, nekoliko godina pre nego što se porodica preselila u Kanadu zbog posla njenog oca, rekla je za Aiken Woman. Manekenstvom je počela da se bavi kao tinejdžerka, za vreme školskih raspusta.

Prekinula je studije i posvetila se manekenstvu, pozirala je za naslovnu stranu Marie Claire, sarađivala sa modnim kućama Armani, La Perla i Victoria's Secret.

Srela je Dodija 1996. u Parizu, brzo su započeli romansu. Ona tvrdi da je bilo dosta preklapanja tog odnosa i njegove veze sa Dajanom. Vanity Fair je pisao da ga je Keli čekala na jednoj jahti dok je na drugom brodu bio sa Lejdi Di.

Keli Fišer navodno nije znala da se on zabavlja sa princezom dok The Sunday Mirror nije objavio slike njihovog poljupca. Prema rečima njenog advokata, ona je trebalo da se uda za Fajeda devetog avgusta 1997. On joj je u tu svrhu poklonio je prsten od safira i dijamanta.

Otac bio protiv veze sina i Keli Fišer

Mohamed al Fajed oštro se suprostavljao vezi sina i manekenke koju je nazivao "ku*va koja juri bogatstvo", pisao je Vanity Fair. Keli je tvrdila da ju je Dodio verio, ali je portparol porodice Fajed to negirao za The Irish Times iako je priznao da se poznanstvo desilo.

"Ničija ćerka ne zaslužuje da se prema njoj postupa kao što se ophode prema mojoj ćerki. Keli ga je volela, verovala mu je i prema njoj se ponašao vrlo okrutno. Dodi Fajed bi trebalo da se stidi", rekla je majka Keli Fišer koja je poručila da je on tražio od nje ruku njene ćerke na svadbi njene druge naslednice 1996. godine.

Keli Fišer sa majkom.
KIM KULISH / AFP / Profimedia 

Tužila Fajeda i tražila od Dajane da se sastanu

Nekoliko dana nakon što je Sunday Mirror objavio slike Fajeda i Dajane, Keli ga je tužila jer je prekršio bračni ugvor.

Rekla je da joj je Dodi ponudio 500.000 dolara da napusti karijeru modela i provodi više vremena sa njim, ali da joj je dao samo 60.000 dolara i ček od 200.000 dolara koji je vraćen. Ona je tražila preostali iznos i odštetu. Njena advokatica rekla je na sudu da on treba da preuzme odgovornost jer je Keli ostavio pred oltarom.

Keli Fišer je na konferenciji za novinare pozvala Dajanu da se sastanu, princeza nikada nije odgovorila na poziv.

"Zadovoljni smo što prepuštamo zdravom razumu Britanaca i Amerikanaca da procene ovaj razvoj događaja", rekao je portparol Fajedovih za Associated Press (preko The Los Angeles Times).

Nakon tragedije 1997. odustala je od tužbe i poručila da je zaista volela Dodija, kao i da je potresena njegovom smrću i smrti princeze Dajane. Nije se pojavila na njegovoj sahrani prvog septembra 1997. jer se sve dešavalo tako brzo pa nije bilo vremena da otputuje u London.

Šokantni tajni pozivi

Keli Fišer učestvovala je 2008. u istrazi o tragediji, saznalo se tada za njene tajne razgovore sa Dodijem: "Čak si me odvezao do Sen Tropea da budem na brodu dok si zavodio Dajanu ceo dan, a spavao sa mnom celu noć. Ti si je*eno lud. Bili smo zajedno sve vreme".

Prema tim razgovorima, on je rekao Keli da je histerična, poručio joj više puta da će prekinuti telefonsku liniju kao i da su raskinuli pre njegove veze sa Dajanom. Optužio ju je da mu je ukrala automobil od 50.000 dolara što je ona demantovala.

Keli Fišer se udala 2007. za pilota kog je upoznala na safariju u Africi, piše People, prenosi Blic Žena.

Pročitajte još: SVI MISLE DA JE ON OTAC PRINCA HARIJA: 5 godina je bio u vezi sa Dajanom, danas ima 65 i evo kako izgleda

Bonus video:

Dajana Čarls  tiktok/@royal.tc

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!