Anđelina Džoli izazvala je ogromne reakcije kada se oglasila povodom sukoba u pojasu Gaze, tokom kojeg je ubijeno na hiljade Palestinaca, među kojima je najviše žena i dece. 

Džolijeva je nazvala Hamasov napad na Izrael "činom terora", ali je rekla da ne može da oprosti "nevine živote izgubljene u bombardovanju civilnog stanovništva u Gazi koje nema gde da ode".

Anđelina Džoli poziva na prekid rata u Gazi.
SOPA Images / Sipa Press / Profimedia 

"Nema pristupa hrani i vodi, mogućnosti evakuacije, pa čak ni osnovnog ljudskog prava da se pređe granica u potrazi za utočištem", rekla je Anđelina.

Navodeći svoj rad sa izbeglicama, Džolijeva, koja je bila UN ambasadorka za izbeglice od 2001. do 2022. – pozvala je nadležne da pošalju više humanitarne pomoći ljudima u Pojasu Gaze.

"Nekoliko kamiona pomoći koji ulaze su samo delić onoga što je potrebno, a bombaški napadi svakodnevno izazivaju nove humanitarne potrebe", kazala je ona.

Završavajući, dobitnica Oskara pozvala je na prekid vatre. "Životi Palestinaca i Izraelaca - i životi svih ljudi širom sveta - podjednako su važni", poručila je glumica.

"Stvari koje mogu da spreče civilne žrtve i spasu mnoge živote mogu biti urađene", zaključila Džolijeva.

Iako je njenu objavu podržao ogroman broj ljudi, bilo je i onih koji su na suprotnoj strani, a najveće iznenađenje je što je među njima upravo otac Džolijeve, glumac Džon Vojt.

Otac Anđeline Džoli se ustremio na ćerku.
Roger Karnbad / Zuma Press / Profimedia 

On se obrušio javno na nju tvrdeći da njegova ćerka "laže" te da "Izraelska vojska mora da zaštiti svoje tlo," odgovarajući u neku ruku na objave Anđeline Džoli na Instagramu u kojima ona traži da se rat prekine i da se nevine žrtve zaštite.

"Veoma sam razočaran što moja ćerka, kao i mnogi drugi, nemaju razumevanja za Božju čast, Božju istinu," rekao je 84-godišnji glumac. Džon Vojt tvrdi da Hamas samo želi da "uništi zemlju Jevreja".

"Ovde se radi o uništavanju istorije Božije zemlje, Svete zemlje, zemlje Jevreja. Izraelska vojska mora zaštititi svoje tlo, svoj narod. To je rat.

Vi budale Izrael nazivate problemom, trebalo bi da se pogledate dobro i upitate se ko sam ja? Šta sam ja? Oni koji razumeju istinu, vide laž," rekao je glumac.

Glumica se još uvek nije oglasila povodom očevih komentara, a svi se pitaju kako će ovo uticati na njihov odnos, budući da su u prošlosti su imali dosta razmirica. Štaviše, svojevremeno zbog sukoba nisu ni razgovarali nekoliko godina. No, 2017. godine u intervjuu za Vanity Fair, Anđelina je otkrila da je Džon ponovo u njenom životu, ali i životima njene dece, te da sa istima gradi odnos.

Sada je sasvim izvesno da su "dobre konekcije" ponovo prekinute, te da Anđelina preko ovoga neće preći, a mnogi su Vojtu poručili da "zaslužuje da ga ćerka pljune jer pravda genocid". 

Pročitajte o ocu Anđeline Džoli: SJAJAN GLUMAC I LOŠ OTAC: Prelepu suprugu stalno je varao, a slavna ćerka s njim nije godinama razgovarala

Bonus video:

ŠTA IMA? Ovo je jedini Vojažev porok MONDO/Anđela Pešić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!