Metju Peri je tragično preminuo prošlog vikenda, ostavljajući njegovu milione obožavatelja zatečenim preranim odlaskom. On je pronađen u beživotnom stanju u svojoj đakuziju u svojoj kući u Los Anđelesu u koju se nedavno i uselio.

Zvanični uzrok smrti još uvek nije potvrđen, a njegova porodica i prijatelji su se okupili da isprate Metjua Perija na večni počinak.

Ceremonija je održana u "Forest Lavn Church of the Hills", u Los Anđelesu, u južnoj Kaliforniji, nalazi se preko puta "Warner Bros Studios", gde je snimano 10 sezona najpopularnije serije na planeti.

Na oproštaj su došli glumčev otac Džon Benet Peri, majka Suzan Morison i očuh Kit Morison i Metjuovi prijatelji i kolege iz serije Dženifer Aniston, Liza Kudrou, Kortni Koks i Dejvid Švimer, svi u crnom.

Dženifer Aniston, Liza Kudrou, Kortni Koks i Dejvid Švimer na sahrani Metjua Perija
Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Njegova uplakana majka Suzan Morison (84) i očuh novinar Dejtlajn Kit (76) bili su prisutni, kao i njegov otac Džon Peri (82). A porodica je napisala saopštenje:

- Srce nam je slomljeno zbog tragičnog gubitka našeg voljenog sina i brata. Metju je doneo toliko radosti svetu, i kao glumac i prijatelj. Svi ste mu toliko značili i cenimo vašu ogromnu ljubav.

Groblje na kom je sahranjen Metju je poslednje počivalište mnogih holivudskih zvezda kao što su Beti Dejvis, Sten Lorel, Keri Fišer i Merilin Monro.

A ceremonija se navodno završila izvođenjem pesme Pitera Gebrijela "Don't Give Up", uključujući i stih: "Nema borbe ili tako izgleda, ja sam čovek čiji su ga snovi napustili, promenio sam lice, ja sam promenio ime, ali niko te ne želi kada izgubiš", prenosi The Mirror.

Tekst bi se mogao smatrati dirljivim komentarom Perijeve borbe da pobedi svoju zavisnost od droge i alkohola – o čemu je bio otvoren i detaljno govorio u svojim memoarima "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar".

Metju je u svojim memoarima napisao kako je još jednom prevazišao svoju borbu sa zavisnošću 2021. godine i kako je vodio zdraviji način života.

Ranije ove nedelje, glumac je sablasno objavio svoje slike u svojoj hidromasažnoj kadi na Instagramu, napisavši: Oh, pa topla voda koja se vrti okolo čini da se osećate dobro? Ja sam Metmen.

Policija je saopštila da je hitna pomoć poslata oko 16:00 časova. A pozvani su zbog informacije o zastoju srca. Kada su stigli na lice mesta, započeli su protokol spasavanja u vodi nakon što se Metju naizgled udavio. Tada je saopšteno da na licu mesta nije bilo ilegalnih droga i da policajci nisu sumnjali na bilo šta čudno.

Pročitajte još: OGLASILA SE DEVOJKA SA KOJOM JE ČUVENI ČENDLER BIO 24H PRED SMRT: Otkrila o čemu su pričali i svet ne prestaje da plače