Da je živ, kralj popa, Majkl Džekson, u avgustu ove godine bi napunio 65 godina. Prošlo je gotovo deceniju ipo od njegove smrti, a mnogi ni dan-danas ne mogu da se pomire sa činjenicom da jednog od najboljih vokala svih vremena više nema.

Nažalost, njegova zvezda pred smrt nije sijala tako sjajno kao na početku karijere, a tek nakon njegove smrti procurile su brojne tajne koje su okruživale Džeksona, a koje mu nisu išle u prilog. 

Niko nije znao kako je Džekson zaista živeo.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Poslednjih nedelja, mrežama kruže zastrašujući snimci i fotografije načinjene u njegovom nekadašnjem domu, a spoznaja u kakvom je haosu živeo jedan od najvećih umetnika veka mnoge je ostavila u šoku. Isto se odnosi i na prizor koji je dočekao doktore koji su radili obdukciju, jer to kako je zapravo pevač izgledao pred smrt, niko nije mogao da očekuje s obzirom da se bez maske retko kreatao, a lik je krio šeširima i visokim kragnama.

Koža mu je zaista prirodno bledela

Majkl Džekson je imao taman ten.
Youtube Majkl Džekson

Tokom svoje mladosti, Majkl Džekson je imao srednje braon, afro-američki ten, ali 1980-ih godina njegova koža se znatno posvetlila. Upitan, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove vitiligo. Godinama kasnije, njegov izveštaj sa autopsije je potvrdio tu tvrdnju.

Majkl Džekson je zaista imao vitiligo.
Profimedia 

Vitiligo je redak poremećaj kože koji uzrokuje da ćelije koje proizvode melanin ne funkcionišu i propadaju. Tačan uzrok je nepoznat, ali je vezan za autoimuni sistem. Vitiligo nikada nije ujednačen.  Manifestuje se u mrljama koje imaju tendenciju da stalno rastu i menjaju oblik.

Džekson je izbeljivao kožu kremom po imenu Porcelana, ali ne znamo da li je izbeljivanje bilo pokušaj da se izjednače fleke ili je samo izbeljivanje izazvalo vitiligo.

Majkl je bio veoma blizak sa svojim dermatologom, dr Arnoldom Klajnom. Čak je i oženio njegovu medicinsku sestru, Debie Rove, koja je kasnije rodila Majklovu decu,Majkla mlađeg i Pariz Džekson.

Od 1984 godine - Majkl Džekson je bio ćelav

Iako je izgledalo kao da Majkl Džekson ima gustu, crnu kosu, on je od 1984. godine bio ćelav i nosio je perike.

Majkl Džekson je izgledao kao da ima gustu kosu.
Shutterstock 

Sve je to došlo kao posledica nesreće na setu kada se zapalio na bini i tom prilikom je ostao bez kose. Pevač je trajno istetovirao šiške na čelu, da bi preko toga nosio periku.

Ta nesreća je u neku ruku naterala Majkla Džeksona na veliku zavisnost od lekova protiv bolova, ali i na plastičnu hirurgiju.

Osim dve operacije nosa, Majkl je hirurškim putem napravio i rupice na bradi. Lekari su sugerisali da je Džekson patio od dismorfije. Veruje se da je imao operaciju da napuni svoje obraze, istanji usne i podigne čelo i td.

Druženje sa majmunom

Majkl Džekson je kupio šimpanzu kao bebu iz ustanove za istraživanje primata u Teksasu. Malu šimpanzu svuda je vodio sa sobom, čak ju je držao u rukama tokom nastupa, a naučio ju je da jede sa njim za stolom, da koristi toalet i ponaša se pristojno.

Međutim, kako je odrastala šimpanza je postajala sve agresivnija, pa uplašen za život svog sina, Majkl je šimpanzu odveo u prihvatilište.

Zlostavljanje

Kao dete, Majkl je pretrpeo teško zlostavljanje od strane svog oca, tako da je svaki put povraćao kada bi ga video. Otac ga je tukao bičem, psova i uterivao mu strah u kosti.

Sumnja se da je zbog toga Majkl Džekson u svom odraslom dobu privlačio sebi dečake, jer se bojao društva starijih ljudi.

Zbog toga je kupio ranč Neverland po uzoru na Petra Pana i dečake koji nikad ne odrastu.

U početku se činilo da Majkl samo pokušava da povrati detinjstvo u kojem nikada nije mogao da uživa. Ali mračne optužbe pojavile su se 1993. godine, kada ga je Evan Čendler optužio da je zlostavljao njegovog 13-godišnjeg sina Džordana.Majklova osiguravajuća kompanija nagodila se van suda za 15 miliona dolara.

Kasnije će se ispostaviti da ni Evan Čendler nije baš tako smeran čovek, jer je optužen da je tukao svog sina i da je namerno drogirao pacijente. Pet meseci nakon što je Majkl Džekson umro, Evan se ubio hicem iz pištolja.

Narednih godina optužbe za zlostavljanje dece od strane Majkla Džeksona su se nastavile, da bi ga sud 2005. godine proglasio nevinim.

Bilo kako bilo, odnosi Majkla Džeksona sa decom nisu bili tako naivni jer im je dozvoljavao da spavaju sa njim u krevetu, ali nikad nije dokazano da ih je seksualno zlostavljao.

Izgled

Imao je 50 godina kada je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo. Obdukcija je kasnije otkrila da je pevač imao užasne rane i ožiljke po čitavom telu.

Pošto je zbog anoreksije konzumirao samo jedan mali obrok dnevno, obdukcija je u njegovom želucu našla samo gomilu pilula.

Kosu nije imao, samo periku, dok je imao istetovirane šiške i obrve, a usne je tetovirane u crveno.

Čitava koža mu je bila prošarana što je potvrđivalo da je zaista patio od vitiliga.

Jezive fotografije sobe u kojoj je bio

Mrežama kruže i fotografije nastale na uviđaju nakon smrti slavnog pevača, a mnogi su saglasni da prizori bude jezu i teraju strah u kosti. 

Ne samo što je sve bilo zapušteno, prljavo, već se činilo da Majkl i nije mogao da napušta sobu u kojoj je boravio. 

Posebno jezive su bile reklame dece iz popularnog trgovinskog centra "Target" koje su bile po čitavoj prostoriji. 

Nikome nije jasno zašto ih je držao u svojoj sobi. No, koliko mu je mentalno stanje narušeno svedoče i fotografije njegovih ličnih stvari koje su bile zapuštene i prljave.

Pročitajte još: OTAC GA JE KASTRIRAO DA BI IMAO VISOK GLAS: Kožu je IZBELJIVAO da ne liči na njega a priče da je PEDOFIL su ga uništile

Bonus video:

POSJETILI SMO NAJPOZNATIJI CRNOGORSKI PLESNI BRAČNI PAR! Od spotova do SVJETSKOG PRVENSTVA MONDO/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!