Prošlo je više od pola veka od vremena kad su drajv-in bioskopi bili u modi. I nakon što su gotovo potpuno zaboravljeni, evo ih opet - jedan je otvoren na beogradskoj Adi Ciganliji i radi punom parom.

Mogućnost da se izađe među ljude, a opet zadrži intimnost potrebna za zbližavanje, nekada je bila idealan provod za parove. Međutim, u ovom trenutku, kad se milioni mladih pitaju gde da izađu a da se ne zaraze, drajv-in bioskop izgleda kao odlično rešenje.

Osim što nudi provod za one koji su ga gladni, gledanje filmova iz svog automobila na otvorenom predstavlja i potencijalno rešenje za bioskope, koji su već mesecima u krizi zbog toga što publika ne sme da ih napuni.

Drajv-in na Adi radi od 24. juna, a nakon prvih mesec dana, koji su predstavljali promo-period u kom su se filmovi prikazivali besplatno, od danas počinju da se naplaćuju ulaznice, a cena karte je 800 dinara radnim danom, a 1000 vikendom. 

Repertoar počinje domaćim filmovima kao što su "Kako je propao rokenrol", "Mi nismo anđeli", "Mrtav 'ladan" i "Tri palme za dve bitange i ribicu".

Mudri ljudi kažu da je važno poznavati prošlost da se greške ne bi ponavljale, a u ovom slučaju pokazalo se da se upravo u prošlosti mogu pronaći najbolja rešenja za savremene probleme.