Điđi Hadid, slavna manekenka palestinskog porekla pre nekoliko dana oglasila se na mrežama povodom sukoba Izraela i Palestine, međutim, njene poruke mira dočekane su na nož. 

Stvari su toliko brzo kulminirale da sada cela porodica Hadid dobija pretnje smrću i primorani su da traže zaštitu. Najpre se Điđi našla na udaru od stane zvaničnog Instagram naloga izraelske vlade zbog poruke koje je objavila na ovoj društvenoj mreži. I ranije se oglašavala povodom sukoba Hamasa i Izraela.

Điđi Hadid podržala je Palestinu-
Santi/SplashNews.com/Splash/Profimedia 

Izvori su otkrili da je svaki član porodice Hadid- Điđi Hadid, Bela, njihov brat Anvar i roditelji Jolanda i Mohamed Hadid dobio užasne poruke zbog kojih strahuju za svoje živote. Inajderi su za TMZ rekli da pretnje pristižu sa različitih medija, preko mejlova, društvenih mreža pa čak i njihovih mobilnih telefona.

Brojevi telefona pojedinih članova porodice Hadid pojavili su na internetu prošle nedelje, usledile su zastrašujuće poruke, a pojavila se i grafika kako će biti izvršena ubistva.

Điđi Hadid i Bela dobijaju pretnje smrću.
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svi članovi su zbog toga promenili telefonske brojeve, kako bi izbegli pretnje, a Mohamed Hadid razmišlja da potraži pomoć FBI, piše TMZ.

Osim Điđi Hadid čiji je otac Mohamed Hadid palestinskog porekla, niko iz njene porodice nije komentarisao stravična dešavanja.

Poruke Điđi Hadid

Manekenka Điđi Hadid napisala je prošlog vikenda sledeće: "Nema ničeg jevrejskog u ophođenju izraelske vlade prema Palestincima. Osuda izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca nije podržavanje Hamasa".

Na zvaničnom Instagram profilu izraelske vlade objavljen je odgovor: "Nema ničeg hrabrog u Hamasovom masakru nad Izraelcima. Osuđivati Hamas zbog onoga što jeste (ISIS) nije protiv Palestine i podržati Izraelce u njihovoj borbi protiv varvarskih terorista jeste ispravna stvar".

Na Instagram storiju tog naloga tagovan je Instagram profil Điđi Hadid i napisano je: "Jeste li spavali prošle nedelje? Ili vam je dobro dobro što zatvarate oči pred ubijanjem jevrejskih beba u njihovim domovima? Vaše ćutanje vrlo jasno jepokazala gde se nalazite. Vidimo vas", prenosi Daily mail.

Podsetimo, ona je je pre nekoliko dana "osudila je teror nad nevinim ljudima" i poslala podršku svojim "palestinskim i jevrejskim prijateljima". "Moje misli su sa svima koji su pogođeni ovom nepravedenom tragedijom i ovaj sukob svakog dana oduzima nevine živote, među žrtvama je najviše dece. Imam duboko saosećanje i moje srce je slomljeno zbog palestinske borbe i života pod okupacijom, to je odgovornost koju imam svakodnevno. Takođe, imam odgovornost prema svojim jevrejskim prijateljima, i želim da jasno stavim do znanja, što sam činila i ranije: iako imam snove i nade za Palestince, ništa od toga ne uključuje povređivanje Jevreja. Terorisanje nevinih ljudi nije u skladu sa pokretom "Slobodna Palestina" i ne čini bilo šta dobro tom pokretu", napisala je Điđi Hadid i istakla da je drugačije mišljenje o pokretu pokrenulo ciklus odmazde i lažnu ideju da "propalestinski stav znači da je neko protiv Jevreja". Osudila je stradanje civila, bilo da je reč o Paletincima ili Izraelcima.

"Ako patite dok izražavam saučešće svojim najmilijima, Palestincima ili Jevrejima, šaljem vam svu svoju ljubav i snagu, ko god da ste i gde god da ste. Postoji mnogo složenih i ličnih osećanja, ali svaki čovek zaslužuje osnovna prava i bezbednost, bez obzira na nacionalnost, veru, etničku pripadnost ili to gde je rođen. Znam da moje reči nikada neće biti dovoljne niti će izlečiti duboke rane tolikog broja ljudi, molim se za bezbednost nevinih života, uvek", napisala je.

Dansko-američka manekenka Jolanda Hadid bila je do 1994. do 2000. u braku sa Mohamedom Hadidom, 2011. udala se za producenta Dejvida Fostera. i taj brak trajao je šest godina.

Bonus video:

STANJE STVARI U IZRAELU Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!