Megan Markl i princ Hari nedavno su bili jedni od govornika na jednom događaju u Njujorku povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja. Vojvotkinja od Saseksa blistala je u off-white haljini spuštenih naramenica, dok je look upotpunila prepoznatljivom punđom i decentnim nakitom, ali mnogima je provuklo pažnju da na njenoj ruci ne sija najvažniji prsten od kojeg se ranije nije odvajala - verenički

Megan se već neko vreme ne može videti sa vereničkim prstenom što je u prošlosti podstaklo priče o problemima u braku, međutim, ispostavilo se da postoji važan razlog zašto izbegava da nosi ovaj komad nakita.

Kraljevski stručnjaci veruju da to nema veze s njihovim odnosom, već da Megan ne nosi prsten kako bi izbegla sukob s kraljevskom porodicom.

Naime, u njenom vereničkom prstenu nalaze se dijamanti iz kolekcije princeze Dajane, a Lora Tejlor, specijalista za vereničko prstenje u kompaniji Lorel Diamonds, tvrdi da je princ Vilijam zavrinut za dijamante svoje pokojne majke. Zato ona veruje da Megan ne nosi komad nakita kojim ju je Hari zaprosio kako bi predupredila mogućnost krađe.

"Megan možda čuva prsten na sigurnom da ne bi izgubila Dajanine dijamante, znajući da bi to još više opteretilo odnos unutar porodice", kaže Lora Tejlor.

Ona je primetila i da su toliko slavni i imućni ljudi neprestano na meti lopova, zbog čega je verovatnije da Megan čuva prsten zaključan.

"S obzirom na intenzivan fokus javnosti na njen prsten u poslednje vreme, verujem da je odsustvo njenog vereničkog prstena sada nameran izbor", izjavila je ona.

Megan Markl namerno ne nosi verenički prsten.
JERRY PEREZ / Pacific coast news / Profimedia 

Princ Hari je dizajnirao prsten kojim je pitao Megan da se uda za njega uz pomoć tri kamena, koje okružuju sitni dijamanti. Bočni dijamanti pripadali su njegovoj majci Dajani, a središnji je odabrao on lično.

Hari se odlučio za dijamant iz Bocvane, gde su oni otišli na prvi zajednički odmor, a Megan je nakon rođenja sina Arčija dodala i dijamantski pojas, pa on ukupno danas ima oko pet karata.

Bonus video:

Megan Markl Tiktok/suitsarmy

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!