Sigurni smo da ste primetili da se na fotografijama članica kraljevske porodice (pre svega paparaco fotografijama) retko ili gotovo nikad ne mogu videti sa prijateljima. I da, činjenica je da mnogi od njih svoju privatnost mahnito čuvaju od očiju javnosti, a jedini put kada smo mogli da vidimo nekoga ko nije porodica, bilo je u dokumentarcu Harija i Megan, kada su njene prijateljice istupile i govorile javno o bivšoj glumici. 

Kejt Midlton nikada nije u javnosti sa prijateljicama.
Mark Cuthbert / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sa druge strane, strani mediji su često pisali da Kejt i Vilijam nemaju vremena za prijatelje, te da žive veoma usamljeno, no to nije posve tačno. Midlton i te kako ima prijateljice kojima se sve poverava, dopadalo se to Vilijamu ili ne. 

Za sve ove godine, uz nju su ostale tri prijateljice koje su apsolutno upućene u sve kraljevske pikanterije. 

Na trećem mestu je Emilija Džardin Paterson, sa kojom se druži od detinjstva. Upravo ju je Emilija i upoznala sa Vilijamom. Emilija je bila uz Kejt i kada je par raskinuo, i upravo su njih dve otišle na Ibicu zajedno nakon čega je usledilo pomirenje sa Vilijamom. 

Ona je i jedna od kuma princa Džordža, a trenutno vodi kompaniju za dizajn enterijera. Ranije je objavljeno da je pomogla Kejt da preuredi Kensingtonsku palatu i Anmer Hall. Njen suprug David je takođe pohađao Iton koledž sa Vilijamom.

Njena druga najbolja prijateljica je, verovali ili ne, upravo njena sestra Pipa, zbog koje je promenila i kraljevski protokol. Sestre su neverovatno bliske, i konsultuju se oko svega.

Pipa Midlton je izuzetno bliska sa sestrom.
Mark Large / Solo / Profimedia 

Na prvom mestu je Ališa Foks Pit kojoj se Kejt okreće svaki put kada ima velike probleme. Jedina je koja zna sve o vojvotkinji, sve njene najmračnije tajne i pikanterije sa Vilijamom i tu je uvek da joj drži leđa.

"Ona koja ju je najstrašnije izdala"

U uskom krugu ljudi Kejt Midlton našla se i niko drugi do "ozloglašena" Rouz Hanburi, poznatija kako "ljubavnica princa Vilijama". Rouz i Kejt počele su da se duže nakon što se vojvotkinja udala za princa i, kako su pisali strani mediji, veoma brzo postale su izuzetno bliske. 

Međutim, onda su počele da kruže priče da je Markiza od Čolomodeja uplovila u zabranjenu vezu sa Vilijamom. Prvi put su se pojavile priče o aferi kada je Kejt bila trudna po treći put. 

Priče koje su se tada pojavljivale u medijima Vilijam je ugušio pretnjama da će ih tužiti, međiutim, Tviter zajednicu nije bilo moguće ugušiti.

Tada je, prema pisanju tabloida "New Idea", 60-godišnji Dejvid Čolmondilej, 7. markiz od Čolmondileja, navodno uočen bez burme na ruci. To je, svakako, pokrenulo brojna nagađanja, pa se počelo šuškati kako je njegovom braku sa markizom došao kraj.

Priče o aferi sada su ponovo oživele, nakon što su britanski mediji ponovo pisali o krizi u braku Kejt i Vilijama ove godine u februaru. Svemu je kumovala izjava Midlton da "ne očekuje od muža da joj pokloni išta za Dan zaljubljenih".

Kejt je navodno izdala najbolja prijateljica sa Vilijamom.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Malo nakon toga pročulo se da je Vilijam zapravo za dan ljubavi bio sa Rouz, te da su praznik proslavili u jednom otmenom italijanskom restoranu u centru Londona, piše Marca.

Nakon što su fotografije prvi put procurile, Kejt i Rouz su navodno raskinule sve veze i prekinule svoje prijateljstvo, a nedugo nakon toga Rouz je zabranjeno da učestvuje na svim događajima kraljevske porodice gde su bili Vilijam ili Kejt.

Sara Rouz Hanburi sa mužem.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Međutim, čini se da to ipak nije omelo Rouz da se sa Vilijamom viđa van "kraljevskog radara". Ona je za Dan zaljubljenih navodno dobila i skupocenu bisernu ogrlicu, a neki kažu da je to način da princ plati njeno ćutanje o svemu.

Sve ovo samo je u fokus javnosti vratilo staru priču. Tada se pisalo da britanski mediji nisu smeli da pišu o aferi, niti da puste dokaze.

"Čuo sam za ovu priču još 2015. a dva prijatelja koji rade u medijima rekli su da je to javna tajna ali da britanski mediji to ne smeju da puste", samo je jedan od stotina i stotina komentara na Tviteru.

Još jedna od brojnih nelogičosti i mogućih "nepromišljenih poteza" kraljevske porodice bio je i trenutak kada je vojvotkinja od Kembridža otpustila dugogodišnju saradnicu Sofi Agnju - i to nakon što se vratila sa medenog meseca. Mogući razlozi za to su bili, kako se pričalo, tada bliskost sa Megan Markl, a drugo, da je upravo ona pokrivala Vilijama u celokupnoj aferi, a da li u ovim pričama ima istine, ostaje da vidimo ukoliko se pojavi neki eventualni "dokaz".

Bonus video:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!