Od kako se saznalo da boluje od demencije, Brus Vilis se retko mogao videti u javnosti. Nažalost, bolest je brzo napredovala, te glumac, kako se navodi, sve češće ima momente kada ne prepoznaje svoju porodicu, a situacija je takva da nigde ne može da ode bez pratnje ili pomoći, čak ni kada je reč o svakodnevnim aktivnostima poput odlaska na kafu ili slično.

Njegova supruga Ema Heming mu pomaže da se kreće po kući, da silazi sa drugog sprata na prvi, a zaposleni medicinski radnik vozi glumca do automobila i dovodi ga kod lekara.

Brusu Vilisu je već dijagnostikovano ozbiljno oštećenja sluha, njegov govor postaje sve nesuvisliji, ali najstrašnije od svega je amnezija. Glumac brzo zaboravlja lica starije dece i bivše supruge Demi Mur, stalno ih moraju podsećati ko su u njegovom životu. To izaziva očaj njegove porodice.

Brus Vilis ne prepoznaje stariju decu.
printscreen/instagram 

I prognoze lekara navodno su jako loše. Moguće je da će do kraja godine Brusov organizam oslabiti toliko da neće moći ustajati iz kreveta. Svest sve više gubi, te ostaje samo da se nadamo da će doktori ipak uspeti da nađu način da se rapidno napredovanje bolesti zaustavi.

Ipak, Brus se trudi da ostane "priseban" što je duže moguće, a sada je prvi put nakon dužeg vremena viđen u javnosti u pratnji telohranitelja. Međutim, njihov posao nije toliko da ga štite koliko da osiguraju da dođe od tačke A, do tačke B, pisali su strani mediji. 

Brus Vilis je viđen u javnosti.
Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumac je izgledao ozbiljno i pratio šta se dešava po ulicama, a nakon toga su se izgubili iz vida. 

Njegova supuga nedavno se oglasila na mrežama, i istakla da bi sve dala da se pronađe lek.

"Na kraju dana, volela bih da vidim da se pojavio neki lek, tretman za ovu bolest, a ako ne podignemo naše glasove, proći će ravno pored nas. Stoga, podignite svoj glas", rekla je.

Bonus video:

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!