Megan Markl, konačno bi mogla da doda još jedno zanimanje u CV i pored toga što je supruga princa Harija, bivša glumica i preduzetnica, mogla da doda i - političarka. 

Naime, nije tajna da je već neko vreme politički aktivna, te se u nekoliko navrata, od kako su odstupili od kraljevskih dužnosti, šuškalo da bi to mogao biti pravac u kojem će ići. Podsetimo, nijednoj članici kraljevske porodice nije dozvoljeno da javno ispoljava političke stavove, što je takođe nešto što se Markl nije dopadalo, i što je svesno prekršila u nekoliko prilika. 

Megan Markl sa Harijem.
Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Zapravo, čini se da bi ovaj potez defnitivno spalio i to malo što je ostalo od "mostova" između njih i dvora, a ovaj potez definitivno bi bio finalni udarac za kraljevsku porodicu i potencijalno izvor novih problema, pišu strani mediji.

Kako se navodi, veruje se da da će Megan Markl "pojuriti" da dobije mesto u Senatu nakon smrti kalifornijske senatorke Dajen Fajnstajn u 90. godini.

Svetski mediji bruje da je Megan Markl veoma zainteresovana za kandidaturu i potencijalno preuzimanje mesta pokojne senatorke.

"Ne bih se kladio da će to biti Megan, ali s ludim stvarima u američkoj politici ovih dana, nije ni nemoguće. I luđe stvari su se događale", rekao je izvor blizak guverneru Kalifornije.

Megan Markl želi da se okuša u politici.
DPPA / ddp USA / Profimedia 

Podetimo, Dajen Fajnstajn imala je više zdravstvenih problema tokom godine, a ovog februara obelodanila je da se neće kandidvati 2024. godine za titulu senatorke. Fajnstin je ostala na svom mestu u Senatu uprkos pritiscima da podnese ostavku zbog zdravlja.

U Senatu je koristila invalidska kolica, a pomoćnici su joj govorili kako da glasa. Bila je peta najstarija osoba koja je bila u Senatu.

Ukoliko je Megan zaista zameni, nema sumnje da će to biti presedan u njenoj dotadašnjoj karijeri. Ipak, ljudi širom sveta nisu oduševljeni. I dalje se smatra da su joj "apetiti porasli od kako je sa Harijem", kao i da mu je "isprala mozak", a mnogi su se i pitali "šta žena koja krije pravo ime želi da postigne u politici".

Megan Markl je slavna zahvaljujući Hariju.
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Podsetimo, ona je rođena kao Rejčel Megan Markl, ali se za sve ove godine predstavljala srednjim imenom, a ne prvim, što joj, jasno je, neki zameraju i dan-danas. A da li će Markl zaista da krene u "lov" na senatorsko mesto, ostaje da vidimo.

Bonus video:

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!