Haos oko slavne pevačice Lizzo i dalje se ne smiruje. Iako je mišljenje javnosti podeljeno, čini se da je ipak više onih koji smatraju da "gde ima dima, ima i vatre", odnosno da su velike šanse da je ova poznata plus-size dama ipak bila nefer prema zaposlenima.

Sada je na njenu adresu stigla još jedna tužba u kojoj je potkačena i menadžerka Lizzo, nakon što ih je bivša zaposlena optužila za stravično ponašanje. 

Lizzo tuže bivše zaposlene.
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Modna dizajnerka Aša Danijels progovorila je o svemu što je trpela ponajviše od Amande Nomure, ali nije izuzela ni Lizzo smatrajući je odgovornom.

- Dolazim na posao i radim sa nekim ko me je fizički napao, sa nekim ko mi je pretio, sa nekim ko mi ne dozvoljava da idem da jedem kada treba da jedem, navela je ona u kratkoj najavi epizode, naizgled misleći na Amandu i dodala je da ona nije govorila užasne stvari samo o njoj, već i o pevačici.

Aša Danijels progovorila o ponašanju menadžerke Lizzo.
printscreen/youtube/ABC News 

- Amanda bi se redovno rugala i Lizzo i ostalim velikim devojkama. Govorila je da su debele, beskorisne i lenje. Imitirala na vrlo stereotipan rasistički način, a ja sam joj čak i rekla, "Ovo je zaista uvredljivo", na šta se ona smejala.

Aša je rekla da je angažovana da dizajnira odeću za Lizzo i njene plesače na njenoj turneji ranije ove godine, ali je tvrdi da je "nepravedno otpuštena" nakon samo dve nedelje.

Mnogi su ustali protiv Lizzo.
imageSPACE / ddp USA / Profimedia 

Lizin portparol je demantovao Ašine tvrdnje, ističući da ona "nikada nije srela ili čak razgovarala sa" zvezdom. Međutim, kao "vlasnica firme", Aša je rekla za ABC News da misli da je Lizzo delimično "odgovorna“ za ono što je pretrpela.

- I ja sam vlasnica preduzeća, bila sam toliko šokirana da Lizino radno mesto nije bilo u skladu sa onim koga znamo kao zvezdu Lizzo. Mogu da kažem da sam u svom životu ja odgovorna za ljude koji rade za mene i rade na mojim projektima, a mislim da su i svi ostali takođe.

U svojoj tužbi, Aša je tvrdila da je bila primorana da radi prekovremeno - od 6 do 2 sata ujutru i to bez pauze.

Aša Danijels je provogorila kako je raditi za Lizzo.
printscreen/youtube/ABC News 

Takođe je navela da je Amanda često imala rasističke i mastfobične komentare i da ju je jednom fizički povredila tako što je prevukla stalak za odeću preko njenog stopala. Rekla je da je Amanda rekla njoj i drugom osoblju da će ih "izbosti" i "ubiti" ako joj ne donesu lekove, i tvrdila je da je videla kako je "gurnula člana ekipe" kada su pretili da će dati otkaz, kao i kako je "otela hranu" iz nečijih ruku.

Lizzo se sprema još jedna tužba.
BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia 

U svom apartmanu, Aša je tvrdila da je obavestila Lizzin menadžerski tim o Amandinom navodnom ponašanju, ali je rekla da joj je menadžerka turneje, Karlina Gugliota, savetovala da tajno snimi Amandino ponašanje. Ona je rekla da nije poslušala njen predlog jer je smatrala da je to "i neetično, a možda i nezakonito", i ubrzo je dobila otkaz.

Ona je sada tuži za seksualno i rasno uznemiravanje, uz diskriminaciju po pitanju invaliditeta. Traži odštetu koja uključuje neisplaćene zarade, gubitak zarade i drugo. U odvojenom intervjuu za ABC, Aša je dodala da je taj posao uticao na nju kao osobu.

- Pošto je Lizo tako pozitivna figura i zato što udiše život ženama, očekivala sam da ću raditi sa neverovatnim ženama, raznolikom grupom ljudi, ljudima koji su puni poštovanja jer se to očekivalo na turneji, dodala je ona.

Ašu zastupa Niama Rahmani, isti advokat koji zastupa tri rezervne plesačica koje su prošlog meseca tužile Lizzo za seksualno i rasno uznemiravanje.

Kristal Vilijams (24), Noel Rodrigez (25) i Arijana Dejvis (26) tvrde da su bile primorane da učestvuju u ponižavajućim seksualnim radnjama i da su bile izložene drugim neprijatnim situacijama dok su radili za zvezdu.

Bonus video:

ESPRESO TIKTOK: Pevačica Lizzo tužena za sexualno uznemiravanje Espreso

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!